MENDI OD INVALIDA DO REAL MADRIDA!

Autor:

Sport

21.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Au, kakvu jezivu životnu priču iza sebe ima nova zvezda Real Madrida Ferlan Mendi. Stameni 24-godišnji defanzivac ostao je bez oca sa 11, da bi sa 14 godina doživeo tešku povredu kuka, na to se nakačio artritis i završio je u invalidskim kolicima. Jezivo!

Novi Jovićev saigrač

Ali to nije najgore od svega jer su mu lekari u Francuskoj rekli da više nikada neće moći da se bavi fudbalom, a bio je napadač koji obećava. Usledio je pravi pakao, nesrećni Mendi morao je prvo na operaciju, posle čega je ponovo učio da hoda.

PAKAO U BOLNICI

- Bio sam vezan za invalidska kolica neko vreme. Recimo, između šest i sedam meseci sam proveo u bolnici, gde sam bio na oporavku i gde sam učio kako da se ponovo oslonim na noge i napravim koji korak. Sve je to bilo jako, jako strašno. Lekari su mi rekli da više neću igrati fudbal, a pogledajte me gde sam sada - u Real Madridu - puca od sreće levonogi defanzivac.

Ipak, prisetio se Mendi kako je sporo tekao njegov povratak na teren. Te 2012. godine počeo je da igra fudbal u nižerazrednim ligama, pre svega u Avru.

- Na prvom treningu sam shvatio da sam očajan. Da više ništa ne mogu da uradim i da moram naporno da radim kako bih ponovo igrao kao nekada. Nisam više bio napadač, već levi bek, levo krilo. Igrao sam po levoj strani - dobro pamti sve Ferlan.

ČELIČNI KARAKTER

A onda, 2017. godine povratak na veliku scenu i transfer u Lion. Već tada je bilo jasno da će život s kamatom nagraditi Mendija za sve udarce koje je pretrpeo tako mlad. Dolazak na "Santijago Bernebeu" samo je potvrda njegovog čeličnog karaktera, želje da uspe i kvaliteta koji poseduje.

- U početku nisam mogao da verujem gde dolazim. Zahvalan sam na tome. Real je veliki klub i to što sam potpisao ugovor za mene je neverovatno. Ma fantastično. Oduševljen sam i daću sve od sebe da se dokažem i uspem u Madridu - rekao je Mendi, za kog je najtrofejniji klub na svetu iskeširao 53 miliona evra.

Reprezentativac Francuske samo je jedno od u nizu skupocenih i zvučnih pojačanja na "Bernabeuu", koja su stigla za ukupnu sumu od 300 miliona evra. Pre njega, "kraljevski dres" već su zadužili naš Luka Jović, Eden Azar, Eder Militao i Rodrigo.

Za Nejmara nude Bejla ili Džejmsa i 130 miliona evra!

Real po svaku cenu želi da dovede Nejmara, dok s druge strane očajnički pokušava da se reši Gereta Bejla i Džejmsa Rodrigeza. Zato i ne čudi što su "kraljevići" došli na ideju da ponude Pari Sen Žermenu jednu od svoje dve zvezde, kao i 130 miliona evra u zamenu za potpis brazilskog asa. Nejmar je velika želja predsednika Madriđana Florentina Pereza, koji ga je hteo još 2013. godine, ali ga je Barselona preduhitrila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading