Platini pušten na slobodu!

Autor:

Sport

19.06.2019

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini pušten je iz pritvora u Nanteru, predgrađu Pariza, nakon ispitivanja u istrazi oko mogućih malverzacija u vezi dodele Kataru organizacije Mundijala 2022. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mišel Platini

Platinijev advokat Vilijam Burdon izjavio je da je njegov klijent nevin po svim optužbama i da je ispitan oko "tehničkih stvari".

- Bilo je jako dugo, s obzirom na broj pitanja. Postavljali su ih oko Evropskog prvenstva 2016, Svetskog 2018. i 2022, Pari Sen Žermenu, FIFA... Odgovarao sam na pitanja mirno, još uvek ne znam zašto sam bio tamo- rekao je Platini.

Francusko finansijsko tužilaštvo privelo je nekada najboljeg fudbalera sveta jer istražuje "navodna aktivna i pasivna dela podmićivanja službenika" oko dodele Kataru domaćinstva Mundijala.


Katar je u decembru 2010. godine, u vreme kada je Platini bio na čelu UEFA, dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva iznenađujućom pobedom s obzirom na nedostatak interesovanja lokalne publike, ekstremnih vrućina i uopšte kvaliteta fudbala u toj zemlji.

Francuski mediji prenose da je Platini ispitan o navodnoj večeri u Jelisejskoj palati 23. novembra 2010. godine, na kome je bio sa tadašnjim predsednikom Francuske Nikolom Sarkozije, princem Katara Tamina Bena Hamada al Tanijem i tada premijerom Katara Hamadom Benom Jasemom al Tanijem, kao i zbog čega je promenio mišljenje da umesto SAD glasa za arapsku zemlju.


Francuz je godinu dana optužen da je od tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera primio dva miliona švajcarskih franaka i 2015. dobio prvo šestogodišnju suspenziju van fudbala, a posle žalbe na četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading