Đorović: Pucamo na titulu prvaka Evrope!

Autor: I.M.

Sport

15.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju počinje Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere (U21), koje će biti održano u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna. Na šampionatu Starog kontinenta, pored domaće selekcije, učestvuju i Španija, Francuska, Engleska, Nemačka, Hrvatska, Danska, Belgija, Rumunija, Poljska, Austrija i Srbija. Naša reprezentacija će se takmičiti u B grupi sa Nemačkom, koja brani titulu, Danskom i Austrijom, a mečeve grupne faze "orlići" će igrati u Trstu.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Đorović

Srbija je u prošlosti bila veoma uspešna na završnom turniru igrača do 21 godine, naša reprezentacija ima dve osvojene srebrne medalje na EP 2004. u Nemačkoj i 2007. godine u Holandiji. Po onoj narodnoj, treća sreća, svi u taboru srpskog tima veruju da je konačno došao trenutak da se u finalu podigne pehar. Takvog mišljenja je i selektor Goran Đorović, koji je optimista pred početak prvenstva.

- Želimo da budemo evropski prvaci! Uvek težimo najboljem, i to je jedini ispravan stav. Imamo legitimno pravo da se nadamo tome, kao i sve ostale reprezentacije. Tu smo među 12 najboljih u Evropi. To su sve izuzetni timovi, ali izuzetni smo i mi - konstatuje Đorović. Naša reprezentacija biće pojačana i igračima iz A tima koji imaju pravo nastupa na šampionatu, a sve oči biće uprte u novog kralja Luku Jovića. Pored napadača Reala iz Madrida svoje mesto u timu zauzeće i Nikola Milenković, Nemanja Radonjić, Saša Lukić i Andrija Živković. Srbija prvu utakmicu igra u ponedeljak od 18.30 protiv Austrije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading