KRSTAJIĆ ODLAZI ZAMENJAJU GA PIKSI, TUMBA ILI PAUN!

Autor:

Sport

12.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Krstajić (45) definitivno odlazi sa klupe "orlova", samo je pitanje dana kada će to biti i zvanično! Selektor Srbije je izgubio poverenje nadležnih posle poraza protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. (5:0), a gorak ukus u ustima nije sprala ni pobeda nad Litvanijom (4:1).

Tumbaković, Piksi i Paunović

Čim je sudija odsvirao kraj u Lavovu, u Fudbalskom savezu Srbije su počeli da razmišljaju o Krstajićevoj smeni. Za danas je bila najavljena i sednica Izvršnog odbora FSS, ali je ona, prema saznanjima Srpskog telegrafa, odložena do daljeg jer nisu želeli da se prave ishitreni oštri rezovi.

NIŠTA PREKO KOLENA

- Mladen je definitivno ostao bez podrške posle svega što se dogodilo u Ukrajini, ali niko neće da lomi preko kolena. On ostaje selektor dok se ne pronađe dugoročno rešenje. Ima sasvim dovoljno vremena za promene do sledećeg meča jer "orlovi" tek 7. septembra dočekuju Portugal - otkriva za naš list izvor dobro upućen u dešavanja u FSS i dodaje u kom se pravcu razmišlja kada je u pitanju novi selektor:

- Prve želje su Ljubiša Tumbaković i Dragan Stojković Piksi, ali se razmišlja i o Veljku Paunoviću i Ivici Jovanoviću. Tumba je iznenada postao slobodan posle otkaza na klupi Crne Gore, dok će Piksi očigledno napustiti Kinu jer tamo sve manje cvetaju ruže. Njih dvojica su stalno u igri, samo je pitanje da li bi ovaj put prihvatili poziv. Paunović je za sada u Čikagu, Jovanović u Al Nasru, ali možda budu dostupni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mladen Krstajić

NEMA LAGANJA

Da bi Krstajić trebalo da ode, smatra i nekadašnji selektor Jugoslavije Milan Živadinović. On podržava ideju o temeljnoj analizi i dugoročnom rešenju, ali upozorava da se ne sme odugovlačiti.

- Poraz od Ukrajine je dovoljan za smenu, a navodno vađenje protiv Litvanije nije za poređenje jer su oni preslab rival. Zato ne smemo da se lažemo i odugovlačimo. Da ne bude posle sve mu se zaboravilo, a onda da kukamo kad se ne kvalifikujemo. Zato predlažem da se formira komisija koju bi činili bivši selektori i ljudi iz struke i da oni izaberu selektora koji bi se dugo zadržao - jasan je Živadinović.

Vučić: Nisu krivi igrači i selektor

Dešavanja u našem fudbalu dotakao se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska poplavljenih područja na teritoriji Krupnja, Lučana, Guče, Kraljeva, Sirče i Trstenika.

- Nisu krivi ni selektor ni igrači, hajde da njih oslobodimo krivice, najbolje da sam ja kriv. Kriv je Vučić što je postavio Slavišu Kokezu (predsednik FSS). A što je Kokeza kriv, iako im je obezbedio sve uslove, ne znam i nema veze. Isto je i kad Zvezda osvoji titulu, "Grobari" kažu Vučić namestio. Kad Partizan uzme Kup Srbije, "Delije" kažu da je Vučić to naredio. Da bi i oni bili malo zadovoljni iako Zvezda nijednom na gol nije šutnula - ironično je prokomentarisao Vučić.

Lažna država Kosovo blizu EP

U evropskom fudbalu mogao bi da se desi apsurd ako se tim lažne države Kosovo plasira na kontinentalnu smotru. Ekipa koja domaći teren ima na prostoru južne srpske pokrajine je pobedom na gostovanju Bugarskoj došla do prvog trijumfa u kvalifikacijama (3:2), ali i do pet bodova u A grupi, posle remija sa Crnom Gorom i takođe sa Bugarskom sa po 1:1. Da paradoks bude veći, ekipa čiju zemlju ne priznaje pola sveta je iz tri susreta sakupila bod više nego naša zemlja, čiji su deo teritorije okupirali, a gotovo da nemaju fudbalsku infrastrukturu.

KRSTAJIĆEV UČINAK

19 utakmica

9 pobeda

5 remija

5 poraza

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading