RONALDO USREĆIO MALIŠANA KOJI BOLUJE OD LEUKEMIJE!

Autor:

Sport

11.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naklon do poda za Kristijana Ronalda (34)! Ne, Portugalac nije dao novi efektan gol iz makazica, upisao ko zna koji het-trik ili demonstrirao zbog čega je jedan od najboljih fudbalera današnjice.... Ovoga puta pokazao je koliko srce ima i da se iza maske superstara krije čovek koji je spreman svakom da pomogne i učini mu život lepšim.

Kristijano Ronaldo

TOTALNI ŠOK

Tako je Ronaldo, spazivši mališana koji stoji na ulici s transparentom "Kristijano, daj mi zagrljaj", poručio vozaču autobusa, u kojem su bili reprezentativci Portugala, da zaustavi vozilo kako bi uveo dečaka i napravio nekoliko fotografija sa njim. Mališan koji boluje od leukemije bio je presrećan, razvukao je osmeh, a usledili su aplauzi svih prisutnih i suze. Kristijanov gest, o kojem potpuno zasluženo bruji fudbalski svet, dobija na težini kada se zna da je to uradio u jeku priprema za finalni okršaj sa Holandijom u finalu Lige nacija, koji su na kraju i osvojili pobedivši 1:0 golom Gonzala Gedeša.

Kristijano: Nema ničeg lepšeg nego pomoći deci

PRODAJA TROFEJA

To nije prvi put da Portugalac čini tako human gest. Ko prati fudbal, sigurno pamti njegov sjajan potez kada je prodao Zlatnu loptu 2013. godine.

Donirao je CR u humanitarne svrhe 600.000 evra koje je prikupio prodajom jednog od svojih najdragocenijih trofeja. Sav novac otišao je fondaciji Make-A-Wish, koja pomaže oboleloj deci. Kupac je bio najbogatiji čovek Izraela Idan Ofer.

- Nema ničeg lepšeg nego pomoći deci i izmamiti im osmeh na lice - rekao je svojevremeno Kristijano.

1,5 miliona evra donirao Portugalac za školovanje deci Palestine

Samo godinu dana ranije napadač Juventusa prodao je i Zlatnu kopačku, koju je anonimni kupac platio čak 1,5 miliona evra, a sav novac otišao je za školovanje palestinske dece. Ronaldo, koji je u 2011. godini postigao čak 40 golova, i pre toga je učestvovao u humanitarnim akcijama za pomoć Palestini.

Ono što je činjenica, Kristijana možete da volite ili mrzite, mislite da je bolji ili gori fudbaler od Lea Mesija, ali jedno je sigurno - Ronaldo je ljudina!

Kristijano: Uzimaćemo trofeje sa mnom ili bez mene

Veliko slavlje Portugalaca zbog osvajanja Lige nacije poremetila je Ronaldova izjava, nakon što je trofej posvetio svojim sunarodnicima.

- Mislim da ovaj tim ima veliki potencijal. Ima mnogo mladih igrača pred kojima su godine u kojima će postati zreliji i bolji. Sa mnom ili bez mene, ovaj tim će osvajati trofeje. Jedno je sigurno i dalje želim da budem deo projekta - rekao je Kristijano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading