Šampion sveta na kolenima, Italija i Belgija ubedljivi!

Autor:

Sport

08.06.2019

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni svetski šampion i evropski vicešampion Francuska doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za EURO 2020. u Konji od Turske 2:0. Ostali favoriti nisu imali mnogo problema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žiru nije bio ubojit kao u finalu LE

Ajhan Kan je doneo prednost domaćoj selekciji u 30. minutu, da bi u 40. Under Džengiz doneo Turskoj dva gola prednosti. Aktuelni šampioni sveta su u drugom poluvremenu pokušali da izbegnu poraz, zaigrali su znatno bolje nego u prvom delu igre, ali preomene rezultata nije bilo. Posle ove pobede Turska se osamila na prvom mestu Grupe H sa devet bodova, dok je Francuska na deobi drugog mesta sa Islandom, jer oba tima imaju po šest.

Nemačka je ostvarila i drugu pobedu u C grupi, pošto je kao gost pobedila Belorusiju rezultatom 2:0. Napdač Mančester sitija, Liroj Sane doveo je Pancere do vođstva u 13. minutu, a do kraja poluvremena, Belorusija je imala nekoliko izglednih šansi da dođe do rezultatskog poravnanja. Ipak, u drugom delu igre Nemačka je u 62. minutu duplirala prednost preko Marka Rojsa, što je ujedno bio i konačan rezultat. Panceri su na deobi prvog mesta u grupi sa Severnom Irskom, pošto oba tima imaju maksimalnih devet bodova. Belorusija je, poput Estonije bez bodova.

Belgija je u Grupi I ostala sa maksimalnim učinkom, pošto je pred svojim navijačima bez mnogo muke savladala Kazahstan rezultatom 3:0. Dris Mertens načeo je goste u 11. minutu, da bi u 14. Timoti Kastanj duplirao prednost. Do kraja poluvremena propisno se obrukao Romelu Lukaku koji nije uspeo da iskoristi nekoliko odličnih šansi. Ipak, fortuna je bila na strani napadača Mančester junajteda u 50. minutu.

U istoj grupi, jako zanimljivu utakmicu odigrali su u Glazgovu Škotska i Kipar, a na kraju je rezultat bio 2:1. Nakon prvog poluvremena u kome nije bilo golova, drugo je donelo mnogo zanimljiviji i
dinamičnija. Povela je domaća selekcija na isteku sata igre, kada se u strelce upisao levi bek Liverpula, Endrju Robertson. Nakon toga, na Hempden parku je bilo mirno sve do same završnice, kada je prvo Janis Kusluos izjednačio u 87. minutu, da bi već u 89. Oliver Burke nakon asistencije Rajana Frejzera doneo nova tri boda Škotima. Belgija je u ovoj grupi prva sa maksimalnih devet, Škotska i Rusija imaju po šest, dok je Kipar na deobi četvrtog mesta sa Kazahstanom sa po tri boda.

Italija je u J grupi ostala maksimalna i besprekorna, pošto je i treći put zaredom ostvarila pobedu bez primljenog gola. Azuri su u Atini slavili protiv Grčke sa 3:0, a za ceo poduhvat bilo im je potrebno

manje od 10 minuta. Nikolo Barela je doveo Italiju do prednosti u 24. minutu, postigavši drugi gol u dve utakmice, dok je Lorenco Insinje u 30. minutu duplirao prednost prelepim golom. Ispostaviće se, konačan rezultat postavio je Leonardo Bonući samo stotinak sekundi kasnije. Azuri su prvi u Grupi J sa maksimalnih devet bodova uz savršenu gol razliku 11:0. Finska je druga se šest, dok Grčka i Bosna i Hercegovina imaju po četiri boda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading