Ukrajinci izneli svoj sud: Evo šta je doprinelo debaklu Srbije u Lavovu!

Autor:

Sport

08.06.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski mediji euforično su propratili sjajnu igru njihove i katastrofalnu srpske reprezentacije na "Lavov Areni", gde je ekipa Andreja Ševčenka potpuno nadigrala četu Mladena Krstajića. Dugo će se analizirati ovaj meč u Srbiji, a evo kako su Ukrajinci videli debakl Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Ukrajina vs. Srbija

- Mlad i ambiciozan srpski tim ima jednu evidentnu Ahilovu petu - odbranu. Konkretno, to su bokovi - Rukavina i Kolarov. Imajući to u vidu, selektor gostiju je pokušao da iznenadi svog kolegu sa druge strane, pa je odlučio da izvede tim sa trojicom štopera i dvojicom ispred, po krilima. U takvoj formaciji nije bilo mesta za Rukavinu, ali jeste za Kolarova. Po krilima su delovali Kostić i Gaćinović- navodi se na sajtu sport.ua.

Ukrajinski portal navodi da je, u teoriji, ideja selektora Krstajića imala smisla, ali da ništa što je dogovoreno nije sprovedeno na terenu.

- Krstajićeva ideja bila je dobra, ali se na terenu sve raspalo, a razlog tome je neuigranost ili loše vođenje Krstajića koji nije uspeo da prodre do igrača - ili jedno i drugo u kombinaciji. Kao posledica toga, Srbi su poptuno zakazali u defanzivi. Brzinom i agresijom, ukrajinski tim je zbrisao svaki otpor sa druge strane, i to u prepoznatljivom stilu - navode Ukrajinci.

Za kraj, u zaključku analize, autor teksta navodi da je delovalo da je srpska reprezentacija i pomalo potcenjivački gledala na rivala i da je takav stav prema Ukrajincima dodatno koštao debakla.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading