Fiorentina prodata za 170 miliona evra!

Autor:

Sport

06.06.2019

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fiorentina je dobila novog vlasnika. Na čelu Viole sad se zvanično nalazi Roko Komiso, italijansko-američki milijarder, koji je klub sa Artemio Frankija kupio od porodice Dela Vale za 170 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Fiorentine

- Imam šansu da otvorim novo poglavlje legendarnog kluba kakav je Fiorentina. Firenca je svetski poznat grad i na najbolji način prezentuje italijansku kulturu. U ove tri godine razgovora oko kupovine kluba stekao sam duboku svest o tome koliko je Viola važna za ovaj grad i njene navijače. Želim da zahvalim porodici Dela Vale na vođenju Fiorentine u proteklih 17 godina. Spasli su klub od finansijskog kolapsa i ostavili ga na solidnim temeljima na kojima ćemo mi graditi - kazao je Komiso.

Fiorentina, za koju igraju Nikola Milenković i Dušan Vlahović, iza sebe nema dobru sezonu pošto je Seriju A završila na 16. poziciji, izborivši opstanak u poslednjem kolu.

To je znatno ispod renomea Ljubičastih, a navijači su zbog takve situacije krivili sad već bivše vlasnike i nedostatak finansijskih ulaganja u tim.

Kad je o Komisu reč, u pitanju je biznismen rođen u Italiji, koji se u detinjstvu preselio u SAD i tamo stekao ogromno bogatstvo (procenjuje se na oko 4.9 milijardi evra).

Vlasnik je "Mediacom" kablovske televizije, pete najveće u SAD, i fudbalskog kluba Njujork Kosmos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading