SRUŠIĆEMO ŠEVČENKA i lošu tradiciju s Ukrajincima!

Autor:

Sport

06.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo hrabro i bez straha! Fudbaleri Srbije sutra uveče (20.45, Nova S) u Lavovu gostuju Ukrajini u derbiju B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa dve želje - da nastave niz od osam mečeva bez poraza i da konačno savladaju bivšu sovjetsku republiku.

RepublikaFoto: Starsport
"Orlovi" spremni za pobedu u Lavovu

"Orlovi" su juče u pratnji domaćih, ali i srpskih bezbednosnih snaga stigli u grad udaljen oko 70 kilometara od granice sa Poljskom, a svi do jednoga zračili su optimizmom uoči duela pred 34.915 navijača na Lavov areni.

MI SE PITAMO

Veliku borbu na sredini terena sa upornim Ukrajincima vodiće Mijat Gaćinović (24), koji iz duela u Bundesligi odlično poznaje asa Šalkea Jevhena Konopljanku, ali i dobar deo žuto-plavih jer je sa Ajntrahtom nastupao protiv Šahtjora u Ligi Evrope.

- Ukrajina je disciplinovana i čvrsta ekipa, vidi se pečat Andreja Ševčenka, koji nije samo dobar fudbaler. Ima trenerski njuh za dobru taktiku, što je pokazao na meču u Portugalu (0:0). Ipak, ako se budemo pridržavali našeg prepoznatljivog stila igre, onda nemamo čega da se plašimo. Cilj nam je da uzmemo tri boda u Lavovu i da napravimo krupan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nećemo se braniti sutra, nema razloga da ne napadnemo domaćine - optimista je vezista "orlova".

ZAPETI KAO PUŠKE

Odbranom "orlova" komandovaće Nikola Milenković (21), koji se ni najmanje ne opterećuje podatkom da Srbija nije savladala Ukrajinu u četiri dosadašnje doduše prijateljske utakmice.

- Nikada nisam bio opterećen tradicijom i statistikom, ali bilo bi odlično da ih sutra savladamo prvi put. Ovo je duel dva od tri favorita za prva dva mesta u B grupi koja vode na Evropsko prvenstvo, a mi smo maksimalno spremni, kao zapete puške! Domaćini imaju napadače koji često u toku igre rotiraju mesta, pa će zato oprez biti još veći. Njihov kolektiv im je najjače oružje, ali verujem da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Boriću se za svoju zemlju, kao i uvek do sada, jer mi je čast da nastupam za Srbiju. Definitivno ću igrati i na Evropskom prvenstvu za mlade - obradovao je naciju popularni Bleki.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading