LUKA DUPLO SKUPLJI OD BEKAMA I MODRIĆA!

Autor:

Sport

06.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović (21) u centru je pažnje svetske sportske javnosti zbog transfera u Real, a kako i ne bi kada je najveći klub na svetu iskeširao čak 60 miliona evra za doskorašnjeg napadača Ajntrahta, učinivši ga na taj način šestom najskupljom kupovinom u slavnoj istoriji velikana sa "Santijago Bernabea".

Srbin u Realu

Koliko u "kraljevskom klubu" veruju u golgetera rodom iz Bijeljine, najbolje se vidi po tome što je skoro duplo više plaćen od megazvezde Dejvida Bekama, kojeg su doveli iz Mančester junajteda za 37,5 miliona evra, dok je Luka Modrić, zvanično najbolji igrač sveta, stigao iz Totenhema za "samo" 35 miliona.

U ELITNOM DRUŠTVU

Samo za petoricu fudbalera Real je platio veći iznos na ime obeštećenja od nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i Benfike, a njihove karijere dovoljno govore o tome u kakvom je društvu Srbin. Rekorder je i dalje Geret Bejl, koji je plaćen "pevcima" iz Londona čak 101 milion evra pre šest godina, a drugi na listi je Kristijano Ronaldo, koji je plaćen sedam miliona evra manje. Skuplji od Luke su i Zinedin Zidan, Džejms Rodrigez i Kaka, a zanimljivo je da su čak trojica od pomenute petorke proglašavana makar jednom za najboljeg fudbalera planete.

Član idealnog tima nemačke Bundeslige i Lige Evrope plaćen je isto koliko i Lusi Figo kada je pre 19 godina ustalasao Španiju prelaskom iz Barselone u Real. Naravno, i Portugalac je proglašavan za najboljeg među najboljima.

REAL KUPIO GOLOVE

Transfer srpskog golgetera iz Ajntrahta u Real glavna je tema u Španiji ovih dana, pa je tako Jović na naslovnicama svih uglednih listova na Pirinejima. Najzanimljiviju ima madridski As, koji piše "Real kupio golove" nakon što je platio 60 miliona evra za transfer, i to bez bonusa. Drugi prestonički list Marka već je obukao Luku u dres "kraljevskog kluba" uz naslov: "Gol Madrida". Nešto manje prostora dali su katalonski listovi, koji su naklonjeni Barseloni, pa tako u naslovu Mundo deportivo konstatuje da je Real već doveo prvo pojačanje, a Sport da je Jović novi igrač velikog rivala kluba sa Nou kampa.

Bivši đak Crvene zvezde prekjuče je zvanično postao najskuplje plaćeni srpski fudbaler potpisom šestogodišnjeg ugovora sa najtrofejnijim klubom Evrope.

HIT! Fortuna: Neće nam dati pet iduće sezone

Ako se za neki klub može reći da mu je pao kamen sa srca prelaskom Luke Jovića iz Ajntrahta u Real, onda je to Fortuna. Naime, bundesligaš iz Diseldorfa je na svom zvaničnom Tviteru u šaljivom tonu prokomentarisao Srbinov odlazak iz Nemačke budući da im je 19. oktobra spakovao čak pet golova u pobedi Ajntrahta od 7:1.

- Sada nam je laknulo, bar nam sledeće sezone neće dati pet golova - stoji u duhovitoj objavi Fortune na popularnoj društvenoj mreži.

NAJSKUPLJI REALOVI TRANSFERI

1. Bejl 101 Totenhem 2013.

2. Ronaldo 94 Mančester j.  2009.

3. Zidan 77,5 Juventus 2001.

4. Rodrigez 75 Monako 2014.

5. Kaka 67 Milan 2009.

6. JOVIĆ 60 AJNTRAHT 2019.

Figo 60 Barselona 2000.

8. Militao 50 Porto 2019.

9. Vinisijus 45 Flamengo 2018.

Rodrigo 45 Santos 2019.

 

*Igrač, visina obeštećenja u milionima evra, klub iz kojeg je kupljen i godina transfera

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading