ZADAR NAVIJA ZA PARTIZAN, Tuzla svim srcem uz Zvezdu!

Autor:

Sport

05.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubav prema klubu ne poznaje granice i strah! Navijati za Crvenu zvezdu i Partizan u SFRJ i van Srbije bilo je koliko-toliko normalna stvar pre rata u Bosni i Hrvatskoj, ali sada se to graniči sa ludošću.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Grobari

Upravo tu liniju prešla su dvojica momaka, jedan iz Zadra, drugi iz Tuzle. Edževid Ecko Redžepović, ekonomski tehničar iz Tuzlanskog kantona, kaže da voli Zvezdu iz petnih žila, dok bi Sale Mataković iz Zadra bukvalno poginuo za crno-bele boje.

REDOVNE BATINE

- Ja sam grobar iz Zadra, ovde me znaju i po nadimku Sale Mutavi. Navijač sam Partizana, to govorim svima. Jednom su mi zbog toga stavili pištolj na glavu. To je bilo kada sam naručio Partizanov šal iz Beograda, a on stigao sa sve petokrakom. Ali ne bojim se, za Partizan ću i umreti ako treba - otkrio je Zadranin rodom iz Nemačke.

On je ljubav prema "parnom valjku" stekao živeći između Novog Sada i Beograda, a ništa se nije promenilo ni kada se preselio u Hrvatsku.

- Osim za FK Partizan, navijam i za košarkaški klub Zadar. Poštujem sve ljude, iako sam 100 puta dobio batine zbog Partizana - dodao je Sale, koji je zbog svojih izjava postao i zvezda Jutjuba.

PREKI POGLEDI

Istu strast deli i Ecko iz Tuzle, samo prema drugom taboru. U Zvezdinom dresu ide doslovce svuda jer, kako kaže, u razgovoru za Srpski telegraf za njega ne postoji strah kada nosi omiljene boje, kako na sebi tako i u srcu.

Mataković: Ne bojim se i da umrem za Partizan ako treba

- Ne bojim se kada šetam Zvezdina obeležja Tuzlom, Zenicom, Mostarom i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini. Odem u njemu i na utakmice drugih ekipa. Šta mi kažu "Fukare" (navijači Slobode) kada u Zvezdinom dresu šetam Tuzlom i odem na utakmicu u halu Mejdan?! Isto što "Robijaši" (Čelik) u Zenici ili "Red armi" (Velež) i "Ultrasi" (Zrinjski) u Mostaru - NIŠTA. Jeste bilo prekih pogleda, ali ne više od toga. Ecko je zvezdaš od rođenja do groba i to mi neće uskratiti. Zvezdu volim iznad svega - jasan je Redžepović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading