Mijatović dao ocenu kako će se Jović snaći u Madridu

Autor:

Sport

04.06.2019

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler i sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović oduševljen je što će posle mnogo vremena dres Kraljevskog kluba ponovo nositi neki igrač sa ovih prostora.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

Talentovani srpski napadač Luka Jović u utorak je potpisao šestogodišnji ugovor sa klubom iz prestonice Španije, a Mijatović u razgovoru za Sport Klub ističe da je uveren da će se dojučerašnji igrač Ajntrahta iz Frankfurta brzo prilagoditi obavezama u tako velikom klubu.

Madriđani su za Jovića platili 60+5 miliona evra, a njegov dolazak samo je najava izuzetno burnog leta na Santjago Bernabeu.

- Jako mi je drago što je Jović potpisao za Real i što je posle dugo godina ponovo jedan naš igrač član najboljeg kluba na svetu. Konkurencija će biti žestoka, u to nema sumnje, ali s obzirom na njegove godine, talenat i mladost mislim da ne bi trebalo da bude problem da se adaptira - istakao je Mijatović za Sport Klub i nastavio:

- Naravno, mora da bude strpljiv i da čeka svoju šansu kao što su svi mladi igrači čekali priliku kada su dolazili i u Real. Luka je imao sjajnu sezonu u Nemačkoj, mada je španski fudbal drugačiji, i verovatno će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na tako veliki klub, ali mislim da ne bi trebalo da bude problema.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

Čovek koji je 1998. golom u finalu u Amsterdamu protiv Juventusa vratio evropsku titulu na Santjago Bernabeu posle 32 godine čekanja naglašava da je pritisak u Realu svakodnevan, ali da Srbin ne bi trebalo previšđe da brine.

- Pristisak je prisutan maltene i na treninzima, ali ponavljam mladost i talenat i sve što ima, trebalo bi da utiču da se Jović brzo adaptira kako bi Realu pomogao da nastavi da osvaja trofeje jer je prošla sezona bila mnogo komplikovana.

Madriđani su posle tri uzastopno osvojene Lige šampiona prošle sezone trijumfovali samo na Klupskom šampionatu sveta i jasno je da "gladni" navijači neće lako oprostiti još jednu sušnu godinu.

- Sve zavisi šta će Real uraditi u prelaznom roku. Ima mnogo igrača na koje klub ne računa, videćemo da li će naći rešenje i uspeti da ih prodaju kako bi došli novi, mladi fudbaleri. Real je u situaciji gde treba da se promeni mnogo toga. Luka je mlad, perspektivan i teret verovatno neće biti na njemu i na mladim igračima, već će ga izneti malo iskusniji fudbaleri. Što se njega konkretno tiče - strpljenje, rad i čekanje prave prilike. U Madridu je teško očekivati da se igraju sve utakmice u prvih 11, ali današnji fudbal mora da se menja što se toga tiče i da jednostavno shvati da je član velikog tima i da će sigurno tokom sezone imati priliku da pokaže ono što zna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Mijatović ističe da ne poznaje Jovića, ali da je o njemu čuo mnogo pozitivnih stvari.

- Nisam razgovarao ni sa kim iz kluba o Luki, nismo u kontaktu. Imaju svoju filozofiju i svoje vođenje fudbala i oni to rade na svoj način. Luku znam kao fudbalera, ne poznajem ga privatno. Prošle sezone u Nemačkoj je potvrdio da ima golgeterski kapacitet koji je Realu neophodan. Informacije koje imam o njemu su vrlo pozitivne, svi su mi rekli da je jako dobar dečko, da je stabilan i da zna šta hoće, što je vrlo važno. Ne znam koliko ga Zidan poznaje, verovatno ga je gledao, ali ponavljam sve zavisi ko će ovog leta doći u Real, kakve su ambicije sledeće sezone... Neće biti lako posle tri osvojene Lige šampiona, cilj je uvek osvajanje trofeja, ali Jović svakako neće biti taj koji će imati teret da to mora da uradi.

Dvadesetjednogodišnji Jović je četvrti srpski igrač koji će obuči dres Kraljevskog kluba. Pre njega u Realu su bili Milan Janković, Predrag Spasić, Dejan Rambo Petković i Perica Ognjenović (ukupno su odigrali 77 mečeva i nijedan se nije zadržao duže od dve sezone u Madridu).

- Ne bih rekao da Real zaobilazi igrače sa ovih prostora. Oni traže igrače za koje misle da će moći da se adaptiraju na najbolji način. Konkurencija je žestoka, ima mnogo igrača iz drugih zemalja takođe talentovanih i ambicioznih. Real kao i svi veliki klubovi ima mrežu skauta koji gledaju sve mlade igrače po Evropi i po svetu, a kada odluče nekoga da dovedu oni na kraju to i urade. Mnogo vremena nijedan igrač sa naših prostora nije bio u Realu, Jović je potpisao, nadam se da će sve biti u najboljem redu i želim mu mnogo sreće -  rekao je Mijatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading