Sevilja sa novim trenerom u pohod ka Ligi Evrope!

Autor:

Sport

04.06.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon rada u mlađim selekcijama reprezentacije Španije, Rajo Valjekanu, Portu, seniorskoj reprezentaciji Španije i na kraju Real Madridu, vreme je za novo poglavlje u karijeri Đulena Lopetegija. Njegov novi klub biće Sevilja sa kojom je potpisao ugovor na tri godine.

RepublikaFoto: Ap photo
Potpis na tri godine sa Seviljom!

Nešto je moralo da se menja. A kad ekipi ne ide, kad su rezultati ispod očekivanja, najbezbolnije je, ne uvek i najpametnije, udariti na sportski sektor. Te, iako je Pablo Maćin delovao kao čovek koji bi mogao da osigura Sevilji plasman u Ligu šampiona, otišao je pred kraj sezone, prvenstvo je kraju preveo Hoakin Kaparos u ulozi vatrogasca, da bi danas Andalužani potvrdili da im je novi šef stručnog štaba – Đulen Lopetegi.

Ugovor je potpisan na tri sezone, a od nekadašnjeg selektora Španije očekuje se da popravi situaciju u klubu koji je završio tek na šestom mestu u minuloj seozni, pa mu je zadatak da u narednoj opet izbori plasman u elitni evropski kup.

Lopetegi, zanimljivo, nije bio prva opcija povratnika na direktorsku funkciju, Monćija. Poznati transfer guru želeo je na klupi Euzebija di Frančeska, s kojim je sarađivao u Romi, međutim, tek kad je taj plan propao posegao je za rezervnom varijantom i ukazao poverenje 52-godišnjem strategu, koji se vraća u sedlo, pošto je poslednju takmičarsku utakmicu vodio u oktobru prošle godine kad je Barselona u El Klasiku petardirala njegov Real Madrid i potpisala mu otkaz.

Iza Đulena Lopetegija je uspešna karijera na reprezentativnom nivou, jer je sa omladincima i kadetima Španije bio prvak Evrope, da bi zatim dobio šansu i u A timu, mešutim. Otkriveno je da se pre Svetskog Prvenstva dogovorio sa Real Madridom, to čelnici saveza nisu mogli da oproste i uručili su mu otkaz samo dva dana pred prvi meč "Crvene Furije" u Rusiji. Na klupskom niovu vodio je još Porto, ali bez trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading