Ljubav navijača prema klubu je velika, a Valensija je tu ljubav uzvratila na najlepši način!

Autor:

Sport

04.06.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski Klub Valensija ove godine proslavlja sto godina postojanja, a iz Španije nam stiže neverovatna vest koja će raznežiti sve ljubitelje fudbala. Popularni "Slepi miševi" su se odužili preminulom slepom navijaču statuom na tribini njihove Mestalje.

RepublikaFoto: twitter.com/Football_Tweet
Statua preminulom navijaču Valensije!

FK Valensija priredio nam je prilično dirljivu priču o navijaču koji će večno biti na utakmicama voljenog kluba. Visente Aparisio je poslednji put svoj klub gledao 1993. godine, kada je oslepeo.

Zbog oštećenja rožnjače, izgubio je vid, ali je svake godine obnavljao sezonsku ulaznicu, sve do smrti. Dolazio je redovno, jer huk tribine i atmosferu sa omiljenog stadiona ništa nije moglo da zameni.

Dve godine posle smrti, napravljena mu je statua koja zauzima najdraže mesto na tribini Mestalje, a tradiciju kupovina sezonskih karata nastaviće sin.

Naslednik se prisetio i poslednjeg meča koji je tata Visente gledao - okršaj sa Karlsrueom 1993.

- Kada smo osvojili titulu 2004. i UEFA kup iste godine, to mu je bio najsrećniji trenutak u životu. Pre dvadeset godina je zaokružio 2019. kao godinu proslave stogodišnjice, nadao se da će poživeti, ali umro je u 89. godini života. Ali, mislim da na ovaj način neće propustiti jubilarnu godinu - rekao je njegov sin za sajt kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading