KOLAROV: JOŠ DVE POBEDE, PA ODOSMO NA KUPANJE!

Autor:

Sport

04.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije krupnim koracima mogu da zakorače prema Evropskom prvenstvu 2020. Bod sa gostovanja Portugalu u Lisabonu na startu kvalifikacija za planetarnu smotru mora da se uknjiži dobrim partijama gostovanju Ukrajini u petak (20.45) i tri dana kasnije protiv Litvanije na domaćem terenu. Toga su bili svesni i kapiten Aleksandar Kolarov i selektor Mladen Krstajić na okupljanju u Staroj Pazovi.

RepublikaFoto: Dragan Kadić
Aleksandar Kolarov

NEKA ČEKA ZVEZDA

- Posle ove dve utakmice idemo svi na zaslužene odmore i kupanje. Jedva čekamo da izađemo na teren u Lavovu i da vidimo kako stojimo. Nemamo dobar rezultat u prethodne četiri utakmice protiv Ukrajine, ali sve su to bili prijateljski mečevi. Spremni smo za borbu. Dobro ćemo ih analizirati kako bismo znali odakle nam preti najveća opasnost - istakao je Kolarov, a onda nakratko iskočio iz teme i osvrnuo se na spekulacije da bi moga da napusti Romu i pojača Crvenu zvezdu:

Krstajić: Ne računam na Sergeja, otpao je zbog povrede

- To nije realno u ovom trenutku. Direktor Zvezdan Terzić je rekao svoje.

RepublikaFoto: Dragan Kadić
Mladen Krstajić

NEMA POTCENJIVANJA

Selektor Krstajić konstatovao je da povreda jedino muči Sergeja Milinković-Savića, te da na raspolaganju ima 25 spremnih igrača da izgaraju na terenu. On je svestan da su u seriji od osam, ali ne potcenjuje ni Ukrajinu ni Litvaniju, što su, prema njegovom mišljenju, utakmice svaka za sebe.

- Na Sergeja ne možemo da računamo zbog povrede, on je otpao. Momci su imali naporne sezone, ali su silno motivisani da uspešno odradimo ove dve utakmice. Povrede su sastavni deo fudbala, a oni koji budu igrali su najbolji igrači u tom trenutku. Spremamo taktiku sa više rešenja i nema gledanja ko je standardan, a ko ne - poručio je Krstajić.

"Orlići": Bićemo prvaci Evrope!

Osim A selekcije, okupila se i mlada reprezentacija Srbije na početku priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Italiji od 16. do 30. juna. "Orlići" igraju u B grupi sa Austrijom, Nemačkom i Danskom, a selektor Goran Đorović najavljuje najviše ciljeve.

- Nemci su šampioni, Austrijance poznajemo, a i Danska je izuzetno dobra. Međutim, mi želimo da budemo evropski prvaci! Uvek težimo najboljem, imamo legitimno pravo da se nadamo tome. Teren je merilo i tamo treba da se pokažemo - istakao je Đorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading