VAR i u Ligi nacija!

Autor:

Sport

03.06.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u istoriji na jednom takmičenju reprezentacija pod okriljem Evropske fudbalske unije biće korišćen VAR sistem, a to će se desiti na završnom turniru Lige nacija u Portugalu.

Ilustracija

Ta tehnologija je već korišćena na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji, a debi u takmičenjima UEFA imala je u nokaut fazi Lige šampiona. VAR se već koristi u La ligi, Seriji A, Bundesligi i Ligi 1, a naredne sezone će biti uveden u Premijer ligi.

Finalni turnir Lige nacija, prvi u istoriji, biće odigran ove nedelje. U prvom polufinalu, u sredu od 20.45, sastaju se Portugal i Švajcarska, a dan kasnije u istom terminu igraju Engleska i Holandija. Finale i utakmica za treće mesto su zakazani za nedelju, a direktni prenosi čekaju vas na Sport Klubu.


VAR sistem je zamišljen tako da proverava jasne greške u četiri situacije koje mogu da utiču na ishod utakmice – kod golova (ofsajda, da li je lopta prešla crtu i slično), pogrešne identifikacije igrača, crvenih kartona i prekršaja u kaznenom prostoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading