Žoze Murinjo izneo mišljenje o narednom osvajaču Zlatne lopte!

Autor:

Sport

03.06.2019

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pominje se ko bi mogao, posle Luke Modrića, da bude naredni osvajač Zlatne lopte, najprestižnije individualne nagrade u svetu fudbala. Virdžil van Dajk je maltene džentlemnski odbio da uđe u konkurenciju, međutim, sva je prilika da bi neko od fudbalera Liverpula mogao na podijum.

RepublikaFoto: twitter.com/Manchester United
Murinjo iskren oko Zlatne Lopte!

Takvu tezu zastupa Žoze Murinjo, ocenom da onaj ko osvoji Ligu šampiona zaslužuje da prigrli i Zlatnu loptu. Uostalom, od 2008. kad je počela strahovlada dvojice najboljih igrača planete savremenog doba samo triput se desilo da prvak kontinenta ne da i najboljeg na svetu. Lionel Mesi je dobio priznanja 2010. i 2012, kad su titule osvajali Inter i Čelsi, a Kristijano Ronaldo 2013, kad se na krov Evrope popeo Bajern.

- Najbolji fudbaler sveta mora da bude pobednik. Da je Juventus osvojio Ligu šampiona rekli bismo da Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu, a da je Barselona uspela u tome onda bismo favorizovali Lionela Mesija, jer je već osvojio Primeru, a ima šansu da sa reprezentacijom trijumfuje na Kopa Amerika. Ovako, smatram da nagradu zaslužuje neko iz Liverpula. - nadvosmislen je portugalski stručnjak.

Koliko ceni Jirgena Klopa, Posebni je pokazao kada je pred finale Lige Šampiona u idealni tim takmičenja ove sezone stavio sedam igrača Liverpula. Njegov tim, u kome su mesta našla još trojica prvotimaca Ajaksa, a po jedan Totenhema i Barselone, izgleda ovako:

Alison – Aleksandar Arnod, Van Dajk, De Liht, Robertson – De Jong, Van de Bek, Eriksen – Salah, Mesi, Mane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading