Venger i Murinjo složni: Finale je bilo izuzetno loše!

Autor:

Sport

02.06.2019

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je Liverpul odigrao finale Lige šampiona daleko ispod svog nivoa, ali da je slavio zato što Totenhem nije verovao da može do pobede. Ocena Žozea Murinja bila je da su "Redsi" nastupili defanzivnije od očekivanog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Arsen Venger

Liverpul je do šeste titule šampiona Evrope stigao golovima Mohameda Salaha u drugom minutu iz penala i Divoka Origija u 87.

- Kao u mnogo ovako velikim utakmica, odluka je pala iz dva prekida, iz penala i kornera. Mislim da smo gledali veoma, veoma prosečno izdanje Liverpula. A Totenhem je mogao više, nedostajao mu je instinkt ubice. Deluje mi da nisu verovali sto odsto da mogu da dobiju ovu utakmicu - izjavio je Venger, gostujući na televiziji "BeIN".

Znatno opširniji u analizi bio je Žoze Murinjo, koji se zajedno sa francuskim strategom našao u studiju.

- Liverpul je bio defanzivan, pragmatičan. Veoma jak pozadi. Trojica vezista su sve vreme igrala ispred svoje zadnje linije. Nijednom nisu bili blizu svog napadača. U suštini, Crveni su igrali sa sedmoricom igrača u bloku ispred svog gola - kazao je Murinjo.

Portugalac je naglasio i uticaj golmana Alisona Bekera koji je pre gola Origija nekoliko puta dobro reagova.

- Liverpul je sad imao čoveka kakvog nije imao pre godinu dana, golmana. Nije Alison uradio ništa fenomenalno, nije imao šest-sedam vrhunskih reakcija, ali je imao odbrane kojima je zaustavio nalete Totenhema.

Za kraj, ocena celukopnog finala:

- Kvalitet igre je bio veoma slab. Zato su se svi osetili malo razočaranim, jer znamo da oba tima mogu mnogo bolje od ovog. Da je u pitanju bio neki premijerligaški meč, rekli bismo da je bio loš - jasan je Murinjo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading