KLOP I POKETINO SKIDAJU MRAK U MADRIDU!

Autor:

Sport

01.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa će u subotu uveče (21.00, RTS 1, Arena sport 1) dobiti novog vladara koji će se u narednih godinu dana šepuriti peharom Lige šampiona. Utakmica svih utakmica na madridskom Vanda metropolitanu biće kruna na najuzbudljiviju sezonu od osnivanja najprestižnijeg klupskog takmičenja u svetskom fudbalu, a meč Totenhema i Liverpula donosi i jedan kuriozitet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Liga šampiona

Naime, treneri Maurisio Poketino (47) i Jirgen Klop (51) za pet, odnosno četiri sezone, koliko vode premijerligaše, nisu osvojili trofeje sa sadašnjim klubovima. Štaviše, Argentinac će u subotu juriti prvi trofej u trenerskoj karijeri, dok Nemac nije podigao pehar još od vremena kada je vodio Dortmund. Finalnu utakmicu LŠ za Srpski telegraf analiziraju bivši nekadašnji selektor Srbije i svojevrsni domaćin meča Radomir Antić i bivši as "redsa" Milan Jovanović.

GOREĆE MADRID

Najveća utakmica u svetskom fudbalu neće proći bez Radomira Antića, koji će iz svečane lože Atletikovog stadiona uživati u okršaju Totenhema i Liverpula, a za Srpski telegraf iznosi predviđanje.

- Poketino i Klop spadaju u grupu najcenjenijih trenera u Evropi, ali činjenica je da im nedostaje ono najvažnije - trofeji. Verujem da su obojica naoštreni za finale i da će motivisati na najbolji način svoje igrače jer su gladni uspeha. Lepo je biti u vrhu, ali ipak se pamte samo pobednici. Poketino je napravio ozbiljan klub od Totenhema i pored nemogućnosti da dovodi pojačanja zbog izgradnje novog stadiona, dok je Klop izgubio šest finala, od čega tri sa Livepulom. Očekujem napadački fudbal i spektakl - ističe Antić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Jedini trener koji je vodio Real, Atletiko i Barselonu prenosi za naš list atmosferu sa madridskih ulica uoči najveće utakmice u svetskom fudbalu.

- Prestonica Španije je krcata Englezima, čak 70.000 ih je došlo bez ulaznica. Oni koji nisu imali sreće da dođu do papira zlata vrednog gledaće prenos na organizovanim video-bimovima uz velike količine piva. Naravno, tapkaroši koriste tu situaciju da dobro zarade, pa tako karte prodaju i za neverovatnih 10.000 evra! Takođe, madridski ugostitelji su značajno podigli cene kako bi iskoristili dolazak velikog broja stranaca - izveštava nas sa lica mesta Antić.

NEMA FAVORITA

Popularni Lane, koji je u sezoni 2010/11. nosio dres velikana sa Enfild rouda, priznaje da će njegovo srce kucati za "redse", koji jure šestog "klempavka".

- Naravno da bih voleo da Liverpul trijumfuje, ali biće đavolski teško. Odbrana i napad su im odlični, Klop ih je sjajno ukomponovao, ali veznom redu nedostaje kreativnosti, tu je Totenhem u prednosti. "Pevci" su već pet sezona pod komandom istinskog gospodina Poketina u vrhu engleskog fudbala, ali još nemaju trofej u tom periodu. Ništa ne mora da znači ni to što imaju samo jednu pobedu nad Liverpulom u poslednjih 14 međusobnih utakmica, nema pravila u finalu - ističe Jovanović za naš list.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maurisio Poketino

RAT ZA 115 MILIONA EVRA!

Dominacija premijerligaškog fudbala na Starom kontinentu dobrano će napuniti kasu "pevaca" i "redsa", s tim da će petostruki prvak Evrope zaraditi oko 115 miliona evra u slučaju da trijumfuje u subotu uveče, što je za 10 miliona više ako pobedi debitant u finalu Lige šampiona.

Klop: Nisam uklet!

Trener Liverpula Jirgen Klop uoči finala Lige šampiona protiv Totenhema ne veruje da ga prati neka kletva zbog toga što je izgubio kao trener šest finala, po tri sa Dortmundom i "redsima".

- Nisam sujeveran i ne verujem ni u kakvo prokletstvo. Nisam opterećen podatkom da nisam još uvek doneo trofej na Enfild roud. Subota veče je idealna prilika da ovu dugu i napornu sezonu krunišemo peharom. Imaćemo naspram sebe odličan tim sa kojim se jako dobro poznajemo. Detalji će odlučiti - rekao je Nemac.

Foto: Instagram

Zuba Ronaldo: Liverpul dobija 3:1

Svojevremeno najbolji fudbaler na svetu Luis Nazario de Lima Ronaldo (42) prognozirao je da će Liverpul slaviti u finalu LŠ protiv Totenhema rezultatom 3:1. Popularni Zuba deo je sveobuhvatne akcije UEFA u kojoj slavni igrači tipuju ishod meča za "ušati pehar".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading