Čelsi RAZMONTIRAO Arsenal u velikom finalu za TROFEJ Lige Evrope!

Autor:

Sport

29.05.2019

18:15 >> 21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija na dominantan način stigli su do trofeja u Ligi Evrope, pošto su u velikom finalu savladali Arsenal rezultatom 4:1! Tok utakmice mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Čelsija proslavljaju titulu u Ligi Evrope

Dva poluvremena, kao dve potpuno različite utakmice na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Kada se sve uzme u obzir, Mauricio Sari je u potpunosti nadigrao kolegu sa protivničke klupe, iskoristio sve njihove slabosti i zasluženo doneo pehar svom klubu. 

 

 

Nije bilo previše interesantnih situacija u prvih 45 minuta. Na momente je Arsenal delovao kao opasniji tim, bio i konkretniji u pojedinim trenucima, a od značajnijih prilika imali su udarce Pjer-Emerika Obamejanga i Granita Džake, koji je nakon snažnog udarca pogodio prečku. 

Tek u 35. minutu viđen je prvi udarac u okvir gola, kada je Peter Čeh odbranio udarac levog beka Čelsija, Emersona. Nekoliko minuta kasnije, Olivije Žiru imao je prvu šansu, ali nije uspeo da savlada iskusnog češkog čuvara mreže. 

Potpuni spektakl u Bakuu viđen je u drugom poluvremenu. Sve je počelo u 49. minutu kada je Žiru pokazao klasu postigavši pogodak iz neverovatne pozicije. Nije bio idealan centaršut Emersona, ali reakcija francuskog napadača zaslužuje divljenje. 

 

 

Igrao se 60. minut kada je prednost duplirana. Obamejang je izgubio loptu na sredini terena, Azar je povukao napred, sjajno proigrao Pedra, koji je izuzetno preciznim udarcem savladao Čeha. Pet minuta kasnije Žiru je iznudio jedanaesterac, pošto ga je oborio Mejtland-Najls. Azar je na svom poslednjem (verovatno) meču postigao pogodak i tako se na najlepši način oprostio od navijača "plavaca".

Spektakularan gol postigao je Aleks Ivobi u 69. minutu, kada je uputio neodbranjivi projektil ka golu Kepe, koji je svojom paradom samo ulepšao ovaj pogodak. Tačku na ovo finale stavio je Eden Azar svojim drugim golom na utakmici, nakon prelepe kombinacije sa Žiruom, koji je bio najbolji igrač na utakmici. 

 

Čelsi je na taj način stigao do svog drugog pehara u Ligi Evrope i naredne sezone će se naći u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa druge strane Arsenal ostaje bez prvenca u ovom takmičenju, ali i bez elitnog evropskog takmičenja naredne sezone. 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Lakazeta i Žoržinja
KRAJ! ČELSI JE OSVAJAČ LIGE EVROPE!

REZULTAT: 4:1

85. minut - Veliku priliku za Arsenal propustio je Vilok, koji je upravo pre nekoliko minuta ušao na teren. Mladi 19-godišnjak šutirao je pored stative iz odlične pozicije, nakon dobrog kombinovanja sa Lakazetom.

77. minut - Unai Emeri pravi poslednju izmenu na utakmici. Iz igre izlazi Mesut Ozil, koji je na ovoj utakmici bio jedan od najlošijih igrača na terenu. Umesto njega na teren ulazi mladi 19-godišnji Džosef Vilok.

72. minut - GOOOOOL: Pršte golovi na sve strane, čak pet golova postignuto je za 27 minuta igre u drugom poluvremenu. Veliku grešku blizu polovine terena napravio je Pjer-Emerik Obamejang, koji je protivničkim igračima prosto poklonio loptu. Fenomenalan dupli pas odigrali su Žiru i Azar, a Belgijanac je izvrsnu akciju krunisao svojim drugim golom na meču. 

69. minut - GOOOOOL: Vraća se Arsenal, i to na spektakularan način! Aleks Ivobi je uputio projektil sa ivice kaznenog prostora, koji nijedan golman ne bi uspeo da odbrani. Svakako najlepši potez na utakmici, ali pitanje je da li će "tobdžije" uspeti u potpunosti da se vrate u ovaj duel. 

65. minut - GOOOOOL: Arsenal je u nokdaunu! Novi pogodak za Čelsi, za 20 minuta postigli su tri gola i tako praktično rešili pitanje osvajača pehara Lige Evrope. Olivije Žiru ponovo je uradio odličan posao, ovoga puta iznudio je jedanaesterac, pošto ga je oborio Mejtland-Najls. Eden Azar postavio je loptu na belu tačku i rutinski savladao Čeha, u verovatno svojoj poslednjoj utakmici u dresu "plavaca"!

60. minut - GOOOOOL: Novi pogodak za "plavce", koji sada imaju ozbiljnu prednost u finalu Lige Evrope. Arsenal se otvorio pokušao sa više igrača da napadne, a za to su oštro kažnjeni. Fudbaleri Čelsija oduzeli su loptu na sredini terena, Azar je sjajnim dodavanjem pronašao Pedra, koji je hirurški preciznim udarcem savladao Čeha za 2:0!

57. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Sudija Đanluka Roki pokazao je Špancu javnu opomenu zbog protesta. Nekadašnji fudbaler Barselone smatrao je da je fauliran i zbog toga je burno reagovao. 

55. minut - Veliki problem za Mauricija Sarija samo nekoliko minuta nakon što je njegov tim došao do prednosti. Upravo se Žiru, strelac gola, požalio na povredu, nakon što se okliznuo pored aut-linije. Ubrzo će biti poznato da li će moći da nastavi susret. 

49. minut - GOOOOOL: Vodi Čelsi! Sjajan gol postigao je Olivije Žiru iz izuzetno teške pozicije. Šutirao je glavom nakon što mu je centaršut uputio Emerson, a francuski napadač je na taj način postigao pogodak protiv bivšeg kluba. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šut Sokratisa koji je otišao preko Čelsijevog gola

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

40. minut - Fantastična akcija fudbalera Čelsija iz koje je stvorena najbolja prilika na utakmici. Kombinovali su Žoržinjo i Eden Azar, a na kraju je šutirao Olivije Žiru u donji desni ugao. Međutim, novom dobrom odbranom istakao se iskusni Peter Čeh. 

35. minut - Prva prava šansa za "plavce" iz zapadnog dela Londona. Levi bek Emerson šutirao je sa ivice kaznenog prostora. Peter Čeh istakao se dobrom intervencijom protiv svoje bivše ekipe. 

33. minut - Sokratis Papastatopulos uputio je udarac glavom nakon kornera koji je izveo Džaka, ali je lopta otišla visoko preko gola. I dalje na utakmici nije bilo udaraca u okvir gola. 

27. minut - Sjajnu priliku imao je Arsenal, drugu na utakmici. Granit Džaka uputio je izuzetno snažan i precizan udarac sa 25 metara, međutim, Kepa je imao mnogo sreće. Lopta je okrznula prečku. 

18. minut - Prva sporna situacija na utakmici. Aleksander Lakazet oboren je od strane golmana Kepe u kaznenom prostoru, a sudija Đanluka Roki pokazao je da tu nema elemenata za jedanaesterac. U ovoj finalnoj utakmici glavni arbitar će imati pomoć VAR tehnologije.

11. minut - Arsenal je uspeo da se oslobodi početnog pritiska i da stvori prvu priliku na utakmici. Nakon loše intervencije golmana Kepe Arizabalage, Pjer-Emerik Obamejang šutirao je pored leve stative. 

6. minut - Čelsi na početku utakmice pokušava da uspostavi inicijativu i kroz posed lopte dođe do prilika. Za sada, atmosfera na tribinama je poprilično mirna, nekarakteristična za finale ovakvog takmičenja.

1. minut - Počelo je veliko finale Lige Evrope između Čelsija i Arsenala u Bakuu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Arsenala pred početak finala Lige Evrope

UOČI MEČA:

Olimpijski stadion u Bakuu biće domaćin finalne utakmice 48. izdanja drugog po rangu klupskog evropskog takmičenja. Prvi put još od prve sezone ovog takmičenja (1971. godina) da će dva engleska kluba odlučivati o trofeju u velikom finalu. 

Čelsi je Ligu Evrope osvojio 2013. godine, kada je u finalu savladao Benfiku sa 2:1, čuvenim golom glavom Branislava Ivanovića u poslednjim trenucima meča. Arsenalu nikada nije osvojio Ligu Evrope, a 2000. godine poražen je u finalu od Galatasaraja nakon penala. 

I Mauricio Sari i Unai Emeri imali su problema sa sastavljanjem tima, pošto nisu mogli da računaju na nekoliko povređenih igrača. Henrik Mkhitarijan nalazi se u žiži javnosti zbog toga što nije otputovao na finale u Baku, zbog dobro poznatih loših političkih odnosa Jermenije i Azerbejdžana, te kako kaže, nije siguran da li bi bio bezbedan. 

Ove sezone obe ekipe ostvarile su po jednu pobedu, kada je reč o međusobnim susretima u Premijer ligi, obe kod kuće. Čelsi je u avgustu slavio sa 3:2, dok je Arsenal na "Emirejtsu" pobedio rezultatom 2:0. 

Jedno je sigurno, pehar će otići u London. Pitanje je samo da li će otići u zapadni London kod Čelsija ili u severni kod Arsenala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading