Petrićev odgovor na Antićeve optužbe: Neka osoba sumnjivog morala i kredibiliteta priloži dokaze!

Autor:

Sport

29.05.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo iz Vranja se posle baraža sa Inđijom preselio u Prvu ligu Srbije i to je odmah bio povod da počne optužbe na račun Radnika iz Surdulice. Dragan Recko Antić se nije tu zaustavio, već je uputio još oštrije optužbe direktno na adrese onih za koje tvrdi da su kumovali "saplitanju" Dinama. Poručio je da je Superliga prepuna nameštenih utakmica, pozvao je FSS da sve istraži i tvrdi da će dokaze da dostavi UEFA... Dan kasnije stigao je odgovor od organa FSS-a.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Recko Antić

- Pozivam istražne organe FSS, ako imaju volje i pre svega hrabrosti, da istraže rezultate iz upravo završene Superlige. Tvrdim da je 20 ili 30 mečeva direktno namešteno, lažirano. Mi ćemo kao klub neke od snimaka i dokaza dostaviti direktno u UEFA, pa neka se ljudi iz te organizacije bave utvrđivanjem činjenica. Ja vam još jednom tvrdim da se fudbal u Srbiji igra samo da bi familija Tončev mogla na klađenju da uzima ogromne svote novca - rekao je Antić.

Na Antićeve optužbe i prozivke odgovorio je oficir za integritet FS Srbije, Ivan Petrić.

- Imam obavezu da se obratim fudbalskoj javnosti zbog skandaloznih i netačnih izjava Dragana Antića, zlonamernih insinuacija kojima se narušava integritet elitnog takmičenja. Pogotovo sam iznenađen jer te optužbe dolaze od strane osobe veoma sumnjivog sportskog morala i kredibiliteta, osobe željne pažnje i medijskog senzacionalizma. Podsetio bih fudbalsku javnost da smo nedavno boravili u UEFA koja posvećuje veliku pažnju stvarima koje narušavaju integritet svakog takmičenja i da nam je tada, kao i ranije, saopšteno da sumnja ne znači da je neka utakmica automatski i nameštena. Odnosno da svaka informacija  mora proći analizu stručnih službi Fudbalskog saveza zaduženih za integritet takmičenja. Zbog svega navedenog, pozivam Dragana Antića, predsednika kluba koji je kažnjen zbog nečasnih radnji u fudbalu, da podnese nadležnim organima FSS sve dokaze koje ima o "nameštenim utakmicama". Za neprijavljivanje informacija kojima kaže da raspolaže, već podleže merama disciplinskih organa FSS, a podsećam ga da su te mere, odnedavno održane Skupštine FSS, još rigoroznije- navodi se u sopštenju oficira za integritet FS Srbije, Ivan Petrić.

 

 

                                                                        

          

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading