Skandal u Španiji: Nameštena utakmica koja je Valensiji donela LŠ?!

Autor:

Sport

28.05.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda Valensije nad Valjadolidom (2:0) u poslednjem kolu LaLige, za plasman u Ligu šampiona, nalazi se pod sumnjom u velikoj akciji hapšenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Valensije

Španska policija lišila je slobode nekoliko funkcionera, sadašnjih i bivših fudbalera, među kojima i nekadašnjeg igrača Real Madrida Raula Brava.

TV stanica Antena prenosi da španske vlasti istažuju da li je bilo neregularnosti u meču u kojem je Valensija pobedila Valjadolid 2:0 (Soler 36, Rodrigo 52) u gostima i tako izborila četvrto mesto u LaLigi.

Nekoliko igrača Valjadolida sada je pod istragom i to bez znanja funkcionera dva kluba, koji nisu bili pod imperativom rezultata jer su nedelju dana pre toga izborili opstanak.

Ranije tokom utorka u velikoj akciji, pored Brava za koga se sumnjiči da je na čelu kriminalne organizacije, privedeni su predsednik Ueske Agustin Lasaosa i šef medicinskog osoblja Huan Karlos Galindo Lanusa. Potom, bivši fudbaleri Borha Fernandes i Karlos Aranda, kao i sadašnji Deportiva Injigo Lopes, i terete se za nameštanje utakmica, ali i za pranje novca, podmićivanje i korupciju.

Špansko pravosuđe je odredilo da se skraćeni postupak stavi pod nalog tajnosti do daljeg u istrazi. Valensija je pre nekoliko dana šokirala Barselonu u Sevilji 2:1 i osvojila Kup kralja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading