Krstajić odredio spisak reprezentacije Srbije - Nema Matića, vraća se Katai!

Autor:

Sport

24.05.2019

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objavio je spisak fudbalera na koje računa u predstojećim duelima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine i Litvanije.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Mladen Krstajić na današnjem obraćanju novinarima

Na spisku je bilo nekoliko promena u odnosu na nekoliko prethodnih duela. "Orlovi" će 7. juna igrati u gostima protiv selekcije Ukrajine u okviru 3. kola kvalifikacija, dok će 10. juna u Beogradu dočekati Litvaniju pred praznim tribinama. 


                                                                       SPISAK REPREZENTACIJE:

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Nikola Vasiljević (Radnik Surdulica);

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder Bremen), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma), Filip Mladenović (Lehija);

Sredina: Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt);

Napad: Darko Lazović (Đenoa), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej), Aleksandar Katai (Čikago Fajer), Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad), Luka Jović (Ajntraht Frankfurt)

Foto: Republika
Spisak reprezentacije Srbije za mečeve protiv Ukrajine i Litvanije

Srbija će u naredne dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti oslabljena neigranjem Nemanje Matića, a Krstajić se osvrnuo i na to šta je potrebno popraviti pred predstojeće duele. 

- Na spisku nažalost nema Nemanje Matića, koji je povređen. Potreban mu je odmor i brz oporavak. Naredne dve utakmice su mnogo važne. Bez obzira na to što smo napravili dobru uvertiru u prijateljskim mečevima, veliki posao je pred nama. Postoje stvari koje nisu bile dobre i koje bi trebalo da popravimo. Stvari koje su bile dobre trudićemo se da zadržimo. Prioritet je rezultat, iako smo u narednim utakmicama favoriti.

Aleksandar Katai dobio je poziv sa reprezentaciju, nakon odličnih igara koje je prikazao u MLS ligi, u dresu Čikago Fajera.

- Jako ga dobro poznajem. Odličan momak i super igrač, potreban nam je u reprezentaciji za predstojeće susrete. Utakmica sa Ukrajinom veoma je bitna, ali nije presudna. Ukoliko ostvarimo dobar rezultat u gostima bićemo rasterećeni i kupićemo mir pred nastavak kvalifikacija. 

Foto: Starsport

Na konferenciji je postavljeno pitanje oko toga da li će se pojedini članovi 'A' selekcije prebaciti u mladi tim zbog obaveza na Evropskom prvenstvu, a pored toga pomenuta je i izuzetno loša tradicija Srbije u duelima protiv Ukrajine. "Orlovi" su poraženi na poslednja četiri susreta sa selekcijom Ukrajine.

- Razgovarao sam sa Goranom Đorovićem, selektorom mlade reprezentacije. Svakodnevno komuniciramo, a izuzetno je bitno da se omladinska selekcija plasira na Evropsko prvenstvo. Kada je reč o tradiciji, ne gledam u prošlost. Poštujem ih i smatram da će biti dobra utakmica, pošto sada igramo takmičarski meč za bodove. 

Selektor "orlova" osvrnuo se i na taktički deo i samu igru na terenu:

- Kada ispred sebe imate kvalitetne igrače, teško je našim kreatorima da dođu do izražaja. Radićemo na tome da ubrzamo igru u svakom pogledu. Što se tiče formacije uvek imamo plan 'A' i plan 'B' u toku utakmice. Zavisno od rezultata, formacije se menjaju u toku meča, kao i raspored igrača na terenu. Imamo tri kvalitetna napadača, Luku Jovića, Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića. 

Na pitanje zašto u sastavu nema prvog golmana Vojvodine, Emila Rockova, Krstajić nije dao konkretan odgovor. 

- Radi se o kvalitetnom golmanu, a svi čuvari mreže u mladoj reprezentaciji Srbije su konkurenti za mesto u 'A' selekciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading