KUP OSTAJE U HUMSKOJ: Ostojić srušio Zvezdu u velikom finalu - Saša Ilić se oprašta sa trofejom!

Autor:

Sport

23.05.2019

16:15 >> 18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana ponovo su osvojili Kup Srbije! U velikom finalu savladali su Crvenu zvezdu sa 1:0 pogotkom Bojana Ostojića i tako osvojili četvrti pehar zaredom u ovom takmičenju. Tok utakmice mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri i stručni štab Partizana proslavljaju osvajanje Kupa Srbije!

Četvrti večiti derbi u sezoni nije nam doneo preterano kvalitetan fudbal. Međutim, trenutak inspiracije, odnosno trenutak nepažnje, odlučio je veliko finale. Partizan je još jednom pokazao dominaciju u kup takmičenjima, a ovoga puta u velikom finalu, baš kao i pre dve godine, poražen je najveći rival.

Igrao se 14. minut kada je Danilo Pantić izveo slobodan udarac sa levog boka. Centrirao je u šesnaesterac, u kojem se najbolje snašao iskusni Bojan Ostojić. Glavom je pogodio mrežu Milana Borjana, koji je loše procenio let lopte.

Nisu se izabranici Sava Miloševića zaustavili nakon postignutog gola, već su želeli što pre da steknu kapitalnu prednost. Pokušavali su iz kontranapda da ugroze protvnički gol, a prilike za pogodak imali su Đorđe Ivanović i Zoran Tošić.

Crvena zvezda delovala je potpuno bezopasno gotovo svih 90 minuta, a najveću želju za pogodak pokazao je Milan Pavkov, koji je imao dve dobre prilike, po jednu u oba poluvremena.

Pokušao je Vladan Milojević da razmrda ekipu uvođenjem Dejana Joveljića i Alekse Vukanovića, međutim to nije dalo preteranog rezultata, pošto je odbrana crno-belih gotovo ceo meč bila na visokom nivou.

Do kraja utakmice nije bilo stopostotnih prilika, te je Partizan, možda i lakše nego što se očekivalo, sačuvao minimalnu prednost. U finišu meča ušao je Saša Ilić, koji je tako poslednji put kročio na teren u večitom derbiju, a od crno-belog dresa oprostio se na najlepši mogući način – sa trofejom!

Foto: Starsport
Baklje u čast Saše Ilića, koji na dresu nosi broj 22

Partizan je osvajač Kupa za 2019. godinu!
KRAJ! Crvena zvezda - Partizan 0:1

91. minut - Saša Ilić je poslednji put kročio na teren u večitom derbiju! Zamenio je Zorana Tošića, a gotovo sigurno će se od crno-belog dresa oprostiti novim trofejom, i tako krunisati bogatu karijeru u Partizanu!

85. minut - Nema mnogo dešavanja u ovim trenucima, iako Zvezda pokušava da stigne prednost Partizana. Crno-beli sigurno čuvaju prednost i pokušavaju da privedu meč kraju, što bi značilo da su osvojili četvrti Kup Srbije uzastopno.

81. minut - Nova izmena u redovima crno-belih. Teren napušta Slobodan Urošević, dok će u igru ući Zlatan Šehović. Savo Milošević pokušava da osveži poslednju liniju pred poslednjih 10 minuta finala.

74. minut - Prva izmena u ekipi Partizana. Na teren ulazi mladi 17-godišnji Lazar Pavlović, kojem je ovo debitantski nastup u večitom derbiju. Zamenio je Đorđa Ivanovića, koji je bio jedan od igrača koji su najviše pretrčali na ovoj utakmici.

69. minut - Vladan Milojević baca sve karte u napad! Mladi talentovani napadač Dejan Joveljić dobio je priliku umesto El Fardua Bena. Joveljić je ove sezone postigao ukupno 11 golova na 21 utakmici. 

61. minut - Žuti karton zaradio je Milan Rodić nakon što je sa leđa oborio štopera crno-belih Strahinju Pavlovića, koji je pokušao da povuče kontranapad. 

56. minut - U ovim trenucima Crvena zvezda pokušava da ubrza tempo i da težište igre prebaci na protivničku polovinu, ali je sada Partizan dobro postavljem u defanzivi. Utakmica je na kratko prekinuta zbog bakljade na južnoj tribini.

51. minut - Prva izmena na utakmici. Vladan Milojević odlučio je da pošalje na teren Aleksu Vukanovića, strelca gola na prethodnom derbiju, dok se na klupu preselio Branko Jovičić.

RepublikaFoto: Republika
Transparent na severnoj tribini

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Partizan je bio konkretniji u prvom delu igre i stvorio je nekoliko dobrih prilika. Ključni detalj dogodio se u 14. minutu kada je Bojan Ostojić savladao Borjana nakon udarca glavom. Zvezda je imala veći posed lopte od Partizana (54%), dok su izabranici Sava Miloševića uputili 6 udaraca, naspram samo 2 šuta aktuelnog prvaka Srbije. Ono što je zanimljivo, i ujedno jako retko, je da u prvom poluvremenu nije viđen nijedan žuti karton.

37. minut - Prva ozbiljna šansa za izabranike Vladana Milojevića. Novi udarac glavom uputio je Milan Pavkov nakon dobrog centaršuta Filipa Stojkovića, međutim Vladimir Stojković je bio dobro pozicioniran i tako je odbranio udarac napadača Zvezde.

33. minut - Sjajan udarac uputio je asistent kod prvog gola, Danilo Pantić, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao u dalji golmanov ugao, međutim Borjan se istakao sjajnom intervencijom. Partizan znatno konkretniji i opasniji u dosadašnjem delu susreta. 

30. minut - Partizan pokušava da umiri tempo i izabranici Sava Miloševića traže svoju šansu iz eventualnih kontranapada. Zvezda je u poslednjih nekoliko minuta ekipa koja ima veći posed lopte. Od početka meča odnos u udarcima ka golu je 5:1 u korist crno-belih.  

21. minut - Crvena zvezda se oslobodila pritiska crno-belih i stigla do prve prilike. El Fardu Ben, strelac u prethodnom večitom derbiju, centrirao je sa desnog boka, a Milan Pavkov nije uspeo na najbolji način da zahvati loptu glavom, te je pokušaj bio bezopasan.

19. minut - Nova prilika za Partizan, aktuelnog šampiona Kupa. Šansu za novi pogodak imao je Zoran Tošić, međutim njegov udarac sa ivice šesnaesterca odbranio je Milan Borjan.

14. minut GOOOOOOL - Prva prilika i odmah gol! Partizan vodi 1:0! Danilo Pantić centrirao je sa levog krila iz slobodnog udarca, a Bojan Ostojić je udarcem glavom savladao Milana Borjana, koji je loše procenio let lopte. Štoperu crno-belih ovo je bio prvi pogodak u sezoni.

6. minut - Trenutno traje početno opipavanje snaga na obe strane. I jedni i drugi pokušavaju da uspostave inicijativu i posed lopte, ali za sada nije bilo nikakvih prilika na obe strane. 

1. minut - Meč je počeo! 

Foto: Starsport
Intoniranje himne Srbije pre početka finala Kupa!

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Ivanić - Pavkov.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Pantić, Ivanović - Rikardo.

UOČI MEČA:

Ovo će bi četvrti ovosezonski večiti derbi. U poslednjem susretu crveno-beli su upravo na stadionu "Rajko Mitić" slavili rezultatom 2:1 golovima El Fardua Bena i Alekse Vukanovića, dok je pogodak za Partizan postigao Rikardo Gomeš u finišu meča. 

U prva dva derbija ove sezone rezultat je bio 1:1, a oba susreta crno-beli su prvi stizali do prednosti. U poslednjih pet međusobnih duela obe ekipe su postigle barem po gol na utakmici. Poslednju pobedu u večitom derbiju Partizan je ostvario upravo u finalu Kupa Srbije, kada su crno-beli kao domaćini slavili sa 1:0 golom Nikole Milenkovića i podigli pehar. 

Crno-beli su Kup Srbije osvajali poslednje tri godine uzastopno, dok je Crvena zvezda poslednji trofej u najmasovnijem srpskom takmičenju osvojila 2012. godine. 

Pored samog pehara, ovaj trofej bi imao veliku važnost za Partizan kada je reč o učešću u Evropi, pošto bi eventualnim osvajanjem Kupa započeli kvalifikacije za Ligu Evrope jedno kolo kasnije i samim tim bi imali više vremena da se pripreme i dodatno uigraju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading