"Guti je legenda Reala, Robinjo podrum pretvorio u noćni klub"

Autor:

Sport

22.05.2019

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši holandski reprezentativac Rojston Drente otkrio je neobičan detalj svom vremenu u Real Madridu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robinjo

Drente je proveo pet sezona na Santjago Bernabeuu nakon što je došao iz Fejenorda 2007, kao otkrovenje na U21 Evropskom prvenstvu.

Već posle treće uglavnom je igrao na pozajmicama, a ubrzo je potpuno nestao sa fudbalske mape. U intervjuu za engleski FourFourTwo, Drente je pričao o odluci da pređe u Real.

- Čuo sam da je 16 klubova zainteresovano za mene. Pričao sam sa predsednikom Barselonom Đoanom Laportom i sportskim direktorom Real Madrida Predragom Mijatovićem. Većina klubova mi je ponudila petogodišnji ugovor sa manje-više istim uslovima, a čim sam saznao da je Real zainteresovan, odlučio sam da odem tamo - rekao je Drente.

Drente je posle Reala igrao za Alanju (Rusija), Reding, Šefild Vednsdej (Engleska), Kajzeri (Turska), Banijas (UAE) i Spartu iz Roterdama.

Drente je pre dolaska u Real nosio dres Fejnorda

- Kao dečak sam bio fasciniran svime što okružuje Madrid, glamuroznim okruženjem kluba, kao kada sam gledao film "Gol", mnogo sam želeo da budem deo toga. Odmah sam se osetio kao kod kuće, svi su me toplo dočekali, Guti je odmah bio sjajan sa mnom, on je bio "čovek" od Madrida, legenda. Razvio sam dobar odnos sa Robinjom, ubrzo sam išao kod njega kući, gde je pretvorio podrum u noćni klub - otkrio je Holanđanin.

Ni Robinjo nije opravdao očekivanja, nakon Reala je imao slabu epizodu u Mančester sitiju, potom se malo "oporavio" u dresu Milana, a zatim je igrao za Gvangdžu Evergrande (Kina), Atletiko Mineiro (Brazil) i Šivas (Turska), a trenutno je član Bašakšehira.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading