FUDBALSKA REVOLUCIJA: Žena kandidat da zameni Sarija na klupi Čelsija!

Autor:

Sport

21.05.2019

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mauriciju Sariju se klupa Čelsija odavno ljulja. Iako je Italijan doveo Plavce do pozicije koja vodi u Ligu šampiona i plasmana u finale Lige Evrope, nije od Čelsija napravio ekipu kakvu navijači žele da vide.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FudbalerI Čelsija

U takvim okolnostima engleski mediji odavno najavljuju odlazak Sarija sa "Stamford bridža". U isto vreme traju i nagađanja ko bi mogao da sledeći sedne na klupu Plavaca.

Kladionice nagoveštavaju da bi to mogla biti – žena! Kandidatkinja je Ema Hajs (42), menadžer ženske ekipe Čelsija sa kvotom 28 da će joj vlasnik kluba Roman Abramovič dodeliti novo radno mesto.

Hajs nije u grupi trenera koji imaju najveće šanse da zamene Sarija, ali po proceni kladionica bolje se kotira nego čak i nekadašnji kapiteni Čelsija, Frenk Lampard i Džon Teri. Obojica su trenutno na sceni Čempionšipa. Lampard je menadžer Derbija, a Teri je pomoćni trener u Aston Vili. Kladionica je njihove šanse da se vrate na "Stamford bridž" procenila na 1:33.

Hajs, takođe, ima veće šanse da sedne na klupu Čelsija nego, na primer, selektor Engleske Geret Sautgejt (1:30), ili bivši selektor Španije i nekadašnji trener Reala Đulen Lopetegi (1:33).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iza Hajs po šansama da dobije posao je čak i Slaviša Jokanović (1:40), takođe nekadašnji prvotimac Čelsija.

Hajs ne bi bila prva žena trener muškog tima. Elena Kosta je pre pet godina bila trener francuskog Klermona. Ne bi bila prva ni u Engleskoj. Nataša Orčard-Smit je prošle godine imenovana za trenera Erslija, člana devete lige.

Prelazak Hejs iz ženskog u muški tim Čelsija predstavljao bi, ipak, senzaciju bez presedana na najvišem nivou fudbala. Znaju to i kladionice, pa veće šanse da zamene Sarija daju poznatijim muškarcima.

Favorit je Masimilijano Alegri. Odradiće još jednu utakmicu na klupi Juventusa, a zatim će napustiti klub. Drugi u redu je Dijego Simeone, trener Atletika.

Preduslov svega je, ipak, da predviđanja da će Sari dobiti otkaz u Čelziju budu ispunjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading