Muslin: Bunju nećemo zaboraviti!

Autor:

Sport

21.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikani su besmrtni i nikada neće biti otrgnuti od zaborava, a Goran Bunjevčević (1973-2018) postignutim na terenu za 16 godina igračke karijere bez mrlje, a zatim i funkcionerskim radom, zaslužio je da svako ustane kada se pomene ime legendarnog kapitena Crvene zvezde i reprezentativca Jugoslavije.

RepublikaFoto: Starsport
Slavoljub Muslin i Goran Bunjevčević

Upravo zbog svih zasluga koje ima za srpski fudbal popularni Bunja je zaslužio da mu saigrači, treneri i saradnici organizuju memorijalni meč u Staroj Pazovi (18.00, Arena sport 1), u kojem će na jednoj strani biti njegovi nekadašnji klupski drugovi iz crveno-belog dresa, a na drugoj veliki prijatelji.

Selekciju crveno-belih će sa klupe u tandemu sa Zoranom Filipovićem predvoditi Slavoljub Muslin (65), koji u razgovoru za Srpski telegraf ističe da se nijednog trenutka nije dvoumio oko dolaska na prvi memorijal u čast njegovog nekadašnjeg štopera.

TAKVI SE NE RAĐAJU

Muslin je sa crveno-belima četiri puta bio šampion države uz trofej u Kupu, a značajan udeo u uspesima velikana sa Marakane imao je upravo Goran Bunjevčević kao stub odbrane.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Bunjevčević

- Bunja je primer pravog, posvećenog sportiste na terenu, a izvan njega, smernog porodičnog čoveka. On je osoba na koju ste mogli uvek da se oslonite, bukvalno u svakoj situaciji. Imam veliko poštovanje za Gorana i njegovu porodicu i naravno da sam se rado odazvao učešću na prvom memorijalu u njegovu slavu. On je bio i najzaslužniji za moj dolazak na mesto selektora Srbije u maju 2016. godine - istakao je Muslin za naš list.

GENERACIJA ZA PONOS

Bivši selektor "orlova" sa kojima je izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiju naglašava da je u odličnim odnosima sa većinom igrača koje će večeras u Staroj Pazovi predvoditi sa klupe.

- Sjajni su to momci, baš kao što su bili i fudbaleri. Često se družimo i evociramo uspomene na prošla vremena, a Bunja je neizostavni deo u našim razgovorima. Dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom, deo momaka koje sam trenirao u Zvezdi igra futsal u jednom balonu u Beogradu i često i svratim da ih gledam. Bliski smo i dalje - zaključio je Muslin.

TIM ZVEZDA

Dragoslav Jevrić, Aleksandar Kocić, Marjan Marković, Mirko Bunjevčević, Milivoje Vitakić, Nenad Lalatović, Dejan Ilić, Dejan Stanković, Milenko Aćimović, Vladimir Mirković, Mihajlo Pjanović, Dragan Stevanović, Perica Ognjenović, Ivan Vukomanović, Dalibor Škorić, Dragan Mićić, Vinko Marinović, Ivan Dudić, Branko Bošković, Leo Lerinc, Jovan Stanković, Dejan Savićević, Ivan Gvozdenović, Miodrag Pantelić, Dragan Mladenović, Goran Đorović, Ognjen Koroman, Nikola Lazetić, Nikola Žigić, Petar Bunjevčević.

Treneri: Slavoljub Muslin i Zoran Filipović

BUNJINI PRIJATELJI

Ivica Kralj, Boban Rajović, Gordan Petrić, Nenad Sakić, Milivoje Ćirković, Zoran Mirković, Mateja Kežman, Mladen Krstajić, Darko Kovačević, Marko Pantelić, Saša Ilić, Savo Milošević, Predrag Mijatović, Dragan Vukojičić, Ostoja Mijailović, Spasoje Vulević, Zvonko Milutinović, Nikola Vučinić, Andrija Delibašić, Ivica Iliev, Vladimir Ivić, Slobodan Milošević, Slaviša Orlović, Slaviša Kokeza, Dejan Milosavljević, Aco Pejović, Miloš Krasić, Ivica Dragutinović, Nenad Jestrović, Dragan Tomić, Ivan Radulović, Dragiša Binić.

Treneri: Ljubiša Tumbaković, Vladan Milojević i Aleksandar Janković

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading