Revolucionarne promene u Premijer ligi od naredne sezone!

Autor:

Sport

20.05.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Premijer lige odlučili su da od sledeće takmičarske sezone uvedu čak šest novih pravila i tako promene takmičenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola ponovo podiže šampionski pehar

A pravila koja će se primenjivati od sledeće sezone su:

1. Igranje rukom - Od sada će svako igranje rukom biti sankcionisano, više se neće gledati da li je ruka bila uz telo ili da li je igrač imao nameru da igra njome. Svaki kontakt lopte i ruke će se suditi kao kazneni udarac.

2. Penali - Golmani će morati jednom nogom uvek da budu na gol-liniji i pre izvođenja jedanaesterca neće smeti da dodiruju okvir samog gola.

3. Slobodni udarci - Tim koji izvodi slobodan udarac neće smeti da ima svoje igrače u živom zidu, već će tu moći da se nađu samo fudbaleri ekipe koja se brani.

4. Izmene - Pri izmeni igrača, fudbaler može napustiti teren na bilo kom mestu, dakle neće biti više čekanja da izađe na samoj sredini igrališta.

5. "Mrtva" lopta - Od naredne sezone lopta će u ovakvim situacijama pripasti timu čiji je igrač poslednji imao kontakt sa istom.

6. Kartoni za trenere - Sudije će moći da sankcionišu treneri koji će dobijati žute i crvene kartone kao i igrači na terenu.

Biće zanimljivo videti kako će Premijer liga izgledati naredne sezone sa svim novim pravilima, kao i kako će se timovi i treneri prilagoditi ovim novinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading