TERZIĆ: MILOJE OSTAJE, idemo zajedno u Ligu šampiona

Autor:

Sport

20.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Milojević (49) ne ide nigde! Kao bomba odjeknula je vest sa Marakane u predvečerje proslave jubilarne 30. titule da će iskusni trener i naredne sezone voditi srpskog šampiona. Imao je strateg crveno-belih unosne ponude iz inostranstva, pre svega iz Kine i Saudijske Arabije, koje je zaslužio vrhunskim vođenjem tima od juna 2017, ali kako za Srpski telegraf otkriva generalni direktor Zvezdan Terzić, prevladalo je nešto mnogo vrednije od novca.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

NASTAVAK DOMINACIJE

- Nije tajna da je Vladan bio želja mnogih stranih klubova koji su mu nudili unosne ugovore, ali emocije nisu mogli da kupe. One su prevladale, a za takvog trenera će dobrih ponuda uvek biti. Milojević je u subotu uveče razgovarao sa najužim rukovodstvom Zvezde i dogovorili smo se da ostane na Marakani najmanje do kraja ugovora, odnosno još narednu sezonu. Ako mene pitate, voleo bih da ga zadržimo zauvek, kad bismo mogli. Želimo da potvrdimo dominaciju u srpskom fudbalu, a onda da se, predvođeni njim, ponovo zajedno radujemo ulasku u Ligu šampiona i pobedama kao što je ona nad Liverpulom - istakao je Terzić.

RepublikaFoto: Starsport
Proslava titule

DAO SVE OD SEBE

Koliko je Vladan Milojević značajan za crveno-bele, najbolje govore njegovi rezultati. Zvezda je prošle sezone prvi put prezimila u Evropi posle 25 godina. Već sledeće godine prvi put je ušla u Ligu šampiona. Već u sredu, Milojević može da donese duplu krunu na Marakanu posle 12 godina. Zato ne čudi da Vladan veoma emotivno gleda na svoj boravak u Zvezdi.

- Velika količina emocija kada vodite klub koji je deo vas. Za nas koji smo ponikli u Zvezdi je sve drugačije, veća je i odgovornost. Kada jednog dana budem u drugom klubu, to će biti surovi profesionalizam, a ovde je sve emocija. Mnogo neprospavanih noći. To je nešto što voliš, ali te i troši. Mentalitet mi je takav da se vezujem, dajem sve od sebe - otvorio je Milojević dušu pre nekoliko dana.

To je mnoge navelo na pomisao o rastanku, ali očigledno nema razloga za brigu. Bar još najmanje godinu dana.

RepublikaFoto: Starsport

Bez poraza u derbiju

Ono što zvezdaši najviše cene - Vladan Milojević nikada nije izgubio u derbiju. Igrala je Zvezda pod njegovim vođenjem šest puta protiv Partizana i u dva navrata slavila, dok u četiri susreta nije bilo pobednika. Novu priliku da uveća saldo trener crveno-belih imaće koliko u četvrtak u finalu Kupa Srbije, na svom terenu.

LIČNA KARTA - Vladan Milojević
datum rođenja 9. mart 1970.
mesto rođenja Aranđelovac
igračka karijera Radnički (BG), Janjina, Kalamata, Crvena zvezda, Apolon, Panatinaikos, Iraklis, Akratitos, Apolon
trenerska karijera Crvena zvezda (juniori), Javor, Čukarički, Omonija, Panionios, Crvena zvezda
uspesi Kup Jugoslavije (kao igrač), Kup Srbije (Čukarički), Superliga (2018, 2019)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading