Skandal u Holandiji: Mediji zaobišli Tadića u izboru za igrača sezone!

Autor:

Sport

18.05.2019

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Tadić je odigrao sezonu iz snova u dresu Ajaksa. Srpski reprezentativac najzaslužniji je za povratak šampionske titule u Amsterdam, kao i za čudesan put do polufinala Lige šampiona. Ipak, kao da u Holandiji ne cene sve što je Tadić učinio ove sezone. Nakon što je Ajaks izabrao Zijeha za igrača sezone, tamošnji mediji su krenuli istim putem.

Dušan Tadić

Srpski reprezentativac imao je košarkašim rečnikom dabl-dabl učinak od 28 golova i 14 asistencija u dresu "Kopljanika" u Eredivziji i opet mu to nije bilo dovoljno da bude proglašen za najboljeg u državi. Nijedan sportski dnevnik, nije Tadića proglasio igračem godine i ako se izbor Zijeha može tumačiti željom Ajaksa da proda Marokanca i podigne mu cenu, onda je neobjašnjivo kako su mediji videli učinak „desetke“ velikana iz Amsterdama.

Idemo redom.......  Telegraf je za igrača sezone proglasio Matijasa de Lihta, FOX Sport je nagradu uručio Frenkiju de Jongu, Voetbal internešnl za pomenutog Zijeha, dok je AD prednost iznenadio sve i titulu najboljeg dodelio napadaču PSV Luku de Jongu.

Vredi pomenuti da je ovakav izbor zasnovan na ocenama koje su iz sedmice u sedmicu, tokom 34 kola, novinari pomenutih medija davali igračima za učinak u prvenstvu i da se on kosi sa statistikom, kao i utiskom čiji su golovi i(li) asistencije bile važne na putu to trofeja.

Tadić nije dobro prošao ni u zvaničnom izboru Eredivizije, pa je dobio "samo" Bronzanu kopačku. U tamošnjem prvenstvu Zlatna kopačka nije namenjena za najboljeg strelca, već za najboljeg igrača, pa ju je prigrabio Matijas de Liht, dok je Srebrna otišla u ruke Luka de Jonga.

Ipak, nije sve tako crno. Tadić je u svim izborima našao mesto u idealnom timu sezone i to na poziciji levog krila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading