DVA GOSPODINA POSLE DERBIJA IDU U PENZIJU

Autor:

Sport

17.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Crvena zvezda će u finalu Kupa Srbije u četvrtak odmeriti snage četvrti put u sezoni, a najveća utakmica našeg fudbala ovoga puta imaće poseban značaj za dvojicu igrača, istinskih gospodina na terenu i izvan njega!

RepublikaFoto: Starsport
Kapiteni za primer... Saša Ilić i Nenad Milijaš

Naime, kapiten crno-belih Saša Ilić (41) i njegov kolega po funkciju u crveno-belom dresu Nenad Miliijaš (36) će, ukoliko im treneri Savo Milošević, odnosno Vladan Milojević, ukažu šansu za šest dana, baš na večitom derbiju odigrati poslednji meč u karijeri bez ijedne mrlje.

Saša je već nekoliko puta odlagao odlazak u penziju, ali je definitivno da će okačiti kopačke o klin nakon finala.

- Gotovo je, definitivno završavam karijeru u maju. Voleo bih da se to desi sa peharom - istakao je Ilić, koji u riznici ima 20 trofeja sa tri kluba.

Nenad želi da sa duplom krunom, što bi mu bio sedmi trofej sa crveno-belima, napusti travnati pravougaonik.

- Zadovoljan sam karijerom, pamtiću svaki derbi, svaki pehar - rekao je nedavno Milijaš.

Ilić je u večitim derbijima debitovao 27. septembra 1997. godine i za 19 sezona u crno-belom dresu sa brojem 22 na leđima nastupio je čak 39 puta protiv Crvene zvezde, 31 put u duelima za bodove i osam u Kupu, po čemu je apsolutni rekorder svetkovine srpskog fudbala. Milijašev prvi večiti derbi je bio 23. septembra 2006. godine i za sedam sezona igrao je 21 meč protiv crno-belih, 17 u prvenstvu i četiri u Kupu.

NASTUPI U PRVENSTVENIM DERBIJIMA

SAŠA ILIĆ 31

NENAD MILIJAŠ 17

NASTUPI U KUP DERBIJIMA

SAŠA ILIĆ 8

NENAD MILIJAŠ 4

RepublikaFoto: Dragan Kadić

Zvezda neće na Čair, Partizanu ne smeta

FS Srbije odredio je da Čair bude domaćin finala Kupa 23. maja, ali ubrzo nakon revanša polufinala pojavila se ideja da se meč za pehar preseli iz Niša u Beograd, imajući u vidu da su i Crvena zvezda i Partizan prestonički klubovi. Čelnici crveno-belih insistiraće da se meč izmesti na Marakanu ili JNA, dok trener Partizana Savo Milošević kaže da mu je svejedno gde će se utakmica odigrati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading