(VIDEO) Kvalifikacije SP Rusija: BRAZIL SJAJNA, ARGENTINA OČAJNA

Sport

01.09.2017

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 15 odigranih kola u južnoameričkom delu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu jasno je da će Brazil ostati na vrhu do kraja, dok je Argentina nakon remija sa Urugvajem ugrozila direktan plasman u Rusiju. Paragvaj neočekivano lako demolirao Čile na njegovom terenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mnogo dima, malo vatre: Igrači Argentine i Urugvaja odigrali meč bez golova

"Karioke" su pre svojim navijačima imali mnogo poteškoća protiv žilavog Ekvadora. Gosti su odolevali Brazilcima sve do 70. minuta kada se u strelce upisao novajlija iz redova Barselone, Paulinjo. Tri minuta kasnije Kutinjo ulazi u igru, a već u 77. je po drugi put matirao golmana Ekvadora i rešio sve dileme u vezi sa pobednikom ovog susreta.

Kutinjo je ovaj meč započeo na klupi za rezerve, pošto je selektor Tite odlučio da ga poštedi zbog čitave transfer gungule oko njegovog prelaska iz Liverpula u Barselonu. Sjajni vezista je pokazao da je fokusiran samo na žuti dres Brazila, i uzvratio za poverenje pogotkom.

Argentinci su zato neprijatno razočarali svoje navijače remijem bez golova protiv Urugvaja. Meč u Buenos Ajresu je bio biti, ili ne biti za novog selektora Horhea Sampaolija, međutim Mesi i kompanija nisu uspeli da otključaju bravu gostiju.

Na ovaj način su "Gaučosi" dodatno zakomplikovali sebi život, jer se trenutno nalaze na petom mestu južnoameričkih kvalifikacija koje vode u baraž za plasman na SP dogodine. 

Meč je obeležila, između ostalog, nervoza igrača na obe strane, ali i lakša povreda Luisa Suareza. On je startovao na Otamendija iz Argentine, a umesto da dobije crveni karton zbog grubog faula, on je sam ostao da leži na zemlji.

A tim koji se uključio u trku za Rusiju - Paragvaj, pregazio je Čile sa 3:0. Indisponirani domaćin nije mogao nijednog momenta da se nosi sa raspoloženim gostima kojima su tri boda doneli autogol Artura Vidala i pogoci Kaseresa, odnosno Ortiza.  

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading