Argentina u najjačem sastavu

Autor:

Sport

15.05.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni objavio je širi spisak igrača za predstojeći Kopa Amerika. Na njemu je povratnik Lionel Mesi, kao i Serhio Aguero.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

Na tom spisku će se naći zajedno Lionel Mesi i Mauro Ikardi, što će biti prvi put od oktobra 2017. i kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo koju je Argentina odigrala sa Ekvadorom. Od tada napadač Intera nije pozivan, zaključno sa Svetskim prvenstvom, a posle Mondijala Mesi nije bio pozivan zbog prethodne odluke da se ponovo povuče, a Ikardi se vratio u tim. Sada, kada se vedeta Barselone vratila Skaloni ga je naravno uvrstio na širi spisak, ali je na njemu zadržao i Ikardija, koji je na četiri utakmice od povratka u reprezentaciju postigao samo jedan gol.

Veliko je pitanje da li će se Ikardi naći ma finalnom spisku učesnika za Kopa Amerika, koji se održava od 14 juna do 7. jula, pošto će konkurencija u napadu biti paklena. A razlog tome je još jedan povratnik Serhio Aguero. Napadač Mančester Sitija nije igrao za reprezentaciju od kraja Svetskog prvenstva, ali sjajna sezona u redovima novog-starog šampiona promovisala ga je kao neizostavnog na ovom spisku i svakako ima veće šanse od Ikardija.

Ovo je kompletan širok spisak Lionela Skalonija:
Golmani:   Franko Armani (River), Esteban Andrada (Boka), Agustin Markezin (Amerika), Huan Muso (Udineze) i Giljermo Ruli (Sosijedad);
Defanzivci:  Renco Saravija (Rasing), Gabrijel Merkado (Sevilja), Nikolas Otamendi (Mančester siti), Herman Pecela (Fiorentina), Volter Kaneman (Gremio), Nikolas Taljafiko (Ajaks), Markos Akunja (Sporting), Ramiro Funes Mori (Viljareal) i Huan Fojt (Totenhem);
Vezisti:  Leandro Paredes (PSŽ), Đovani lo Selso (Betis), Ezekijel Palasios (River), Gvido Rodrigez (Amerika), Roberto Pereira (Votford), Rodrigo de Paul (Udineze), Matijas Zaraho (Rasing), Anhel di Marija (PSŽ), Gonzalo Martinez (Atlanta), Maksimilijano Meza (Monterej) i Ivan Markone (Boka);
Napadači:  Lionel Mesi (Barselona), Serhio Aguero (Mančester siti), Lautaro Martines (Inter), Anhel Korea (Atletiko M.), Matijas Suares (River), Mauro Ikardi (Inter), Paulo Dibala (Juventus).

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading