Preminuo legendarni trener Nebojša Vučković!

Autor:

Sport

13.05.2019

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti za srpski fudbal. U 70. godini života napustio nas je legendarni fudbalski trener i nekadašnji igrač Nebojša Vučković (rođen u Zagrebu 1949. godine)

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Reč je i o bivšem fudbaleru Rada, Vojvodine, LASK-a i francuskog ASB-a.

Devedesetih godina trenersku karijeru Vučković je počeo u ASB-u u Francuskoj kao igrač-trener, da bi potom vodio Bačku kao prvi pravi trenerski angažman. Tih godina još je vodio Kolubaru, Čukarički, Novi Pazar i Bežaniju, a imao je i dva inostrana angažmana, prvo u Arabiku iz Kuvajta gde je vodio omladinski tim, a zatim u kuvajtskoj Kadsiji gde je takođe predvodio omladince.

Bio je i pomoćnik mlade reprezentacije Jugoslavije, a 2000. godine dobio je i prvi samostalan internacionalni angažman koji je nagovestio sjajnu karijeru na tom parčetu zemljine kugle. Preuzeo je Ist Rifu iz Bahreina, a već naredne sezone vodio je Vakru iz Dohe.

Trenersku karijeru Vučković je započeo u Francuskoj

Usledio je povratak u Srbiju i posao u Bežaniji, ali i brz novi odlazak, sada u Oman. Seo je na klupu Al Nasra. Vučković je imao sjajan period karijere vodeći jedan od najvećih klubova u tom delu sveta, Al Ahli u periodu od 2005. do 2008. godine. Sedeo je još na klupi Al Kuraitijata, Al Sailije, El Ismailija, Al Nasra i Donjeg Srema 2015. godine.

Jedan trofej osvojio je sa Bačkom, sa Bežanijom je bio prvoplasirani jesenjeg dela šampionata, među puno uspeha kroz karijeru svakako je najuspešniji period bio u Džedi. Sa Al Ahlijem osvojio je arapski Kup kralja, Kup princa Fajsala igrao sva najveća takmičenja tog dela sveta i ostao upisan u istoriju Al Ahlija kao najbolji trener.

Nebojša Vučković bio je čovek dobrote, mira, blagosti, ali odlučan, korektan i konkretan. Stručnjak koji je prepoznavao talenat i pružao mu šansu, otvarao vrata i brinuo o mladima. Omiljen i strog, blag (“hladan”), brižan, ali distanciran. I do poslednjeg dana okrenut sportu, druženju i svojim balotama. Divan suprug, Irenin i Igorov brižan tata, deda ‘velike i male devojke’, i budućeg Mesija.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading