Klop nakon Sitijeve titule: Pre smo nakon dobrih sezona gubili najbolje igrače - sada neće biti tako!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

12.05.2019

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula odigrali su sjajnu sezonu u Premijer ligi, ali nisu uspeli da dođu do dugo željenog naslova osvajača Premijer lige, pošto im pobeda u poslednjem kolu protiv Vulverhemtpona nije bila dovoljna da nadmaše Mančester Siti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop nakon pobede protiv Vulvsa u poslednjem kolu

Siti je u Brajtonu slavio sa 4:1, a Liverpul je na Enfildu bio bolji od Vulverhemptona sa 2:0, pa su "Građani" odbranili titulu.

Klop, koji predvodi Liverpul do veoma uspešne sezone u kojoj „Redsi“ igraju i finale Lige šampiona protiv Totenhema, nakon meča bio je ponosan na svoje momke i čestitao je novom prvaku Engleske.

- Želeo bih da čestitam Mančester Sitiju. Pokušali smo da im otežamo put do titule što je bilo moguće više, ali nismo uspeli da im dovoljno otežamo. Ne bih mogao više da budem ponosan na moje igrače. Ovo što su oni uradili u tekućoj sezoni je neverovatno. Danas smo prisustvovali jednoj čudnoj situaciji – naši navijači su se radovali kada je Brajton postigao gol. Mi smo se borili, ali na kraju nije bilo dovoljno - rekao je Klop.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop i Mohamed Salah

- Imali smo za cilj da osvojimo 97 poena i da ispišemo svoju istoriju i u tome smo uspeli. Danas osećaj nije sjajan, ali moramo da ostanemo fokusirani i da se spremimo za važan meč koji nas očekuje za tri nedelje - nastavio je nemački stručnjak.

- Tim je ove sezone imao mnogo velikih uspeha. Ovo je tim koji je tu od prošle sezone – svi osim Alisona. On je značajno doprineo našoj igri, ali svi ostali igrači su praktično bili stari. Ova sezona mi je čak i draža od onih koje samo imao sa Borusijom iz Dortmunda u Nemačkoj. Ipak, ne možemo da ignorišemo da je Siti bio bolji. U nekim trencima Siti je imao sreće, a u nekim smo mi imali sreće. Kada smo igrali protiv Sitija nismo imali sreće, ali smo sa druge strane postigli gol u poslednjoj sekundi protiv Evertona i kasno došli do bodova protiv Njukasla - izjavio je nekadašnji trenrer Majnca i Borusije Dortmund.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

- Sezona je veoma duga i teška. Morate da se izborite sa brojnim problemima. Mi smo uvek bili konkurentni. Siti je u dve sezone osvojio 198 poena, to je zaista posebno, ali smo i mi napravili neke džinovske korake. Ranije smo posle dobrih sezona gubili naše najbolje igrače, ali ovog leta to neće biti slučaj - zaključio je menadžer Liverpula.

Finale Lige šampiona na programu je prvog juna od 21 časa, a na stadionu Vanda Metropolitano sastaće se Liverpul i Totenhem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading