SITI PONOVO DIŽE PEHAR: "Građani" razmontirali Brajton nakon preokreta i osvojili novu šampionsku titulu u Premijer ligi!

Autor:

Sport

12.05.2019

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija ponovo su osvojili titulu u Premijer ligi! U odlučujućoj utakmici poslednjeg kola pobedili su Brajton nakon preokreta sa 4:1 i na taj način odbranili pehar osvojen prošle sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester sitija proslavljaju titulu

Ekipa Pepa Gvardiole je izdržala pritisak. Pobedili su u poslednjih 13 ligaških utakmica i na taj način neutralisali fantastičnu sezonu koju je imao Liverpul. Nakon istorijske prošle sezone "Građana" u kojoj su osvojili rekordnih 100 bodova, ovoga puta su bili veoma blizu toga, pošto su ligu završili sa 98 poena.

Poslednji meč u Premijer ligi u kojem Mančester siti nije pobedio odigrao se 29. januara, kada je bolji od njih bio Njukasl sa 2:1.

Činilo se da će biti ozbiljnih problema protiv Brajtona, pošto su aktuelni šampioni primili gol u 27. minutu nakon kornera. Iskusni Glen Marej sjajno je skočio na prvoj stativi i zatresao Edersonovu mrežu glavom za 1:0. 


Čim su krenuli sa centra gostujući fudbaleri su postigli izjednačujući pogodak. David Silva je dodao do Aguera, koji je postigao svoj 21. pogodak u sezoni. Potpuni preokret usledio je u 38. minutu kada je Emerik Laport savladao Metjua Rajana udarcem glavom nakon centaršuta Mareza iz kornera.

Da će Siti ponovo osvojiti pehar bilo je jasno u 63. minutu kada je Rijad Marez nakon fantastične finte šutirao i savladao australijskog čuvara mreže za 1:3. Konačan rezultat postavljen je u 72. minutu, ujedno najlepši trenutak meča. Ilkaj Gundogan uputio je hirurški prezican udarac iz slobodnjaka sa nekih 20-ak metara i na taj način označio početak slavlja i proslavu titule.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Liverpulu je pred početak susreta bila neophodna pobeda protiv Vulvsa na "Enfildu" kako bi imali teoretske šanse za titulu. Oni su svoj deo posla obavili, pošto su slavili sa 2:0, međutim, to nije bilo dovoljno. 


Mrežu Ruija Patrisija načeo je Sadio Mane u 17. minutu i u tom trenutku se činilo da bi Siti mogao da kiksne. Međutim, kada je bilo jasno da će "građani" osvojiti pehar, nekako je i opao tempo na "Enfildu". 

Konačnih 2:0 postavio je ponovo Senegalac Mane, koji je pogodio nakon centaršuta Aleksandera-Arnolda i na taj način upisao svoj 22. gol u sezoni. Utisak je da taj pogodak postignut iz ofsajd pozicije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading