Fudbaler Dortmunda najvredniji mladi igrač na svetu - već sada košta pravo BOGATSTVO!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

07.05.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Borusije iz Dortmunda, Džejdon Sančo, najvredniji je mladi fudbaler Evrope, po mišljenju CIES Fudbalske opservatorije.

RepublikaFoto: Ap photo
Džejdon Sančo u duelu sa Huanfranom

Engleski reprezentativac trenutno je vodeći na statističkoj tabeli CIES sa procenjenom vrednosti na 150 miliona evra. Daleko iza njega su Mateo Genduzi iz Arsenala sa 70 i Nikolo Zaniolo (Roma), čija se vrednost procenjuje na 67 miliona evra.

Inače, granica mladih fudbalera značajno se pomerila u poslednjih nekoliko sezona. Ako su to pre bili momci od 22, ili 23 godine, danas se priča o asovima, koji su tek izašli iz tinejdžerske dobi.

Još četvorica igrača rođenih posle 1. januara 1999. godine iz najjačih pet Liga na planeti, po mišljenju CIES, vrede u ovom trenutku više od 50 miliona evra.

 

 

To su Kaj Haverc (Bajer Leverkuzen), koji je procenjen na 64,3 miliona evra, Deklan Rajs (Vest Hem) – 64,2 miliona, golman Milana i Italije Đanluiđi Donaruma sa 59,4 i Vinisijus Žunior (Real Madrid) sa 55 miliona evra. U „Top 10” su još Džastin Klajvert (Roma) sa 44,3, Ivan Ndika (Ajntraht) procenjen na 44,1 i Rajan Sesenjon (Fulam) sa 43,5 miliona evra.

U najboljih 50 na ovoj rang-listi su igrači iz 18 zemalja. Najviše ih dolazi iz Francuske (13), što je samo potvrda da se u zemlji svetskih prvaka i dalje vodi računa o najmlađem naraštaju. Druga je Engleska sa devetoricom fudbalera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading