Poznato 12 učesnika Lige šampiona! Može li Ajaks do prvog šešira?

Autor:

Sport

05.05.2019

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbe za titule i evrokupove se polako privode kraju. Polako se naziru i učesnici Lige šampiona za narednu sezonu. Za sada je poznato 12 učesnika elitnog takmičenja sledeće godine, a jedan od njih je ruski Zenit koji je osvojio titulu, a na žrebu parova biće smešten u prvi šešir.

RepublikaFoto: adidas
Foto: Ilustracija

Osim tima iz Sankt Petersburga, plasman u Ligu šampiona ostvarili su Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid (Španija), Mančester Siti, Liverpul (Engleska), Juventus, Napoli (Italija), Bajern, Borusija Dortmund, Lajpcig (Nemačka) i Pari Sen Žermen (Francuska). Preostali učesnici dobiće se u završnicama prvenstava širom kontinenta i kroz kvalifikacije. Preko kvalifikacionih utakmica do elite može da dođe samo šest ekipa (četiri kroz stazu šampiona u kojoj će učestvovati šampion Srbije, najverovatnije Crvena zvezda i dva kao kroz putanju pratilaca). 

Konture polako dobija i prvi šešir na žrebu elitnog takmičenja. U njemu će se naći Barselona, Juventus, Pari Sen Žermen i Zenit kao prvaci država koje nose najjači koeficijent. Njima će se pridružiti i šampiona Nemačke, po svemu sudeći Bajern i najbolji tim Premijer lige - Mančester Siti ili Liverpul. Preostala dva mesta od ukupno osam namenjena su osvajačima Lige šampiona i Lige Evrope. Kako stvari stoje, šansu za prvi šešir iz Lige šampiona mogu da dobiju Ajaks ili Totenhem, odnosno Liverpul ukoliko u revanšu savlada Barselonu i posle pobedi u finalu. Iz Lige Evrope, favoriti su Arsenal i Čelsi koji imaju povoljnije rezultate iz prvih polufinalnih duela sa Valensijom i Ajntrahtom. 

Ukoliko bi Liverpul postao šampion Engleske i Evrope ili u slučaju da pehar Lige šampiona završi u vitrinama na "Kamp Nou", onda bi osmi učesnik prvog šešira za sledeću sezonu došao iz Portugalije. Uoči završnice portugalskog prvenstva, Benfika ima dva boda više i bolji međusobni skor od Porta. 

U sezoni 2019/20 Lige šampiona učestovovaće 32 tima, raspoređenih u osam grupa po četiri ekipe. Dva prvoplasirana kluba plasiraće se u osminu finala, a finale je zakazano za 30. maj 2020. godine na stadionu "Ataturk" u Istanbulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading