Origi ostavio Liverpul u trci sa Sitijem!

Autor:

Sport

04.05.2019

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su Njukasl na Sent Džejms Parku rezultatom 3:2 i tako ostali u trci sa Mančester sitijem za šampionsku titulu u Premijer ligi.

RepublikaFoto: Ap photo
Džejms Milner

Čitava Liverpulova sezona svela se na partiju protiv Njukasla na Sent Džejms Parku i taj se pritisak pomalo i osetio, ali izabranici Jirgena Klopa nisu dozvolili da im to pomuti razum i da utiče na rezultat, pošto su savladali "Svrake" sa 3:2.

Liverpul je u 13. minutu došao do vođstva kada je glavom loptu u mrežu poslao Virdžil van Dajk. Međutim nije se ta prednost dugo zadržala, pošto je Kristijan Atsu samo sedam minuta kasnije doneo izjednačenje Njuki.

Mohamed Salah je bio najveći baksuz na ovoj utakmici iako je u 28. minutu doneo prednost Liverpulu od 2:1, on je utakmicu završio još pre 70. minuta zbog povrede, kada se sudario sa golmanom Njukasla, Dubravkom. Salah nije mogao da ustane i preko pet minuta mu je ukazivana lekarska pomoć, pa je umesto njega na teren ušao Divok Origi.

Salah je teren napustio pri rezultatu 2:2, pošto je Solomon Rondon početkom drugog poluvremena doneo izjednačenje Njukaslu. Ulazak Divoka Origija je bio izuzetno dobar potez Jirgena Klopa, pošto je upravo Origi bio heroj Liverpula.

Fabinjo je izvukao slobodan udarac u opasnoj zoni na desnoj strani, a centaršut Šaćirija je glavom u mrežu sproveo upravo Origi i doneo veliku radost navijačima Liverpula, koji su u tim momentima definitivno pomislili da je trka za titulu gotova.

Trka definitivno nije gotova, Liverpul je trenutno prvi sa dva boda više od Mančester sitija, koji će svoj meč 35. kola odigrati protiv Lestera na svom stadionu u ponedeljak od 21 čas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading