Najstariji fudbalski klub na svetu zvanično postao amaterski!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

05.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstariji profesionalni fudbalski klub Nots Kaunti izgubio je taj status pošto je prvi put u istoriji ispao iz Fudbalske lige pošto nije uspeo da izbori opstanak u Ligi dva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Klub osnovan 1862. godine je poražen od Svindon Tauna 3:1 u odlučujućoj utakmici, pošto mu je za opstanak bio potreban trijumf, kao i da Maklsfild Taund izgubi od Kembridž Junajteda. 



U jednom trenutku se činilo da bi Kaunti mogao da se izvuče jer je preuzeo vođstvo u Svindonu, dok je Maklsfild gubio od Kembridža posle 65 minuta. Međutim, pošto je Maklsfild izjednačio, Svindon je napravio preokret, što je dovelo do ispadanja Nots Kauntija u peti rang engleskog fudbala.

To ujedno znači da Kaunti, koji je ostvario samo devet ligaških pobeda ove sezone, gubi ponosni status najstarijeg kluba Fudbalske lige. Palica sada prelazi preko reke Trent Notingem Forestu, koji je osnovan 1865. godine. Postoje tvrdnje da bi najstariji klub trebalo da bude Stouk, ali čak na zvaničnom sajtu kluba stoji da postoje problematični detalji oko toga kada je osnovan, iako se tvrdi da se to desilo 1863. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading