UEFA progledala kroz prste Ukrajincima!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

03.05.2019

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je žalbu Fudbalskih saveza Portugalije i Luksemburga na prestup oko nastupa naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša za selekciju Ukrajine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žunior Moraeš

Iz Niona su saopštili da je Disciplinska komisija UEFA odbila njihov zahtev da utakmice, u kojima je Moraeš igrao za Ukrajinu u Lisabonu (0:0) i u Luksemburgu (1:2) u kvalifikacijama za EURO 2020, naknadno registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

Iz FS Portugalije i Luksemburga su smatrali da Moraeš nije ispunio uslove da igra za reprezentaciju Ukrajine, odnosno da nije po pravilima proveo pet godina u nizu na teritoriji te zemlje.


Napadač Šahtjora iz Donjecka u Ukrajini ukupno je šest godina i 10 meseci, s "izletom" u Kinu posle četiri godine i sedam meseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna "samo" 183 dana u kontinuitetu.

Posle dva kola u B kvalifikacionoj grupi vodi Ukrajina sa četiri boda, Luksemburg ima tri, Portugalija dva, Srbija jedan iz jednog meča u Lisabonu (1:1), Litvanija nema nijedan.

Tim Mladena Krstajića napredni meč igra baš u Ukrajini, 7. juna u Lavovu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading