LE: Gol Jovića dovoljan za remi protiv Čelsija - Arsenal uz pomoć Lakazeta okrenuo Valensiju!

Autor:

Sport

02.05.2019

18:34 >> 21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završene su obe utakmice polufinala Lige Evrope. Fudbaleri Ajntrahta i Čelsija odigrali su nerešeno 1:1, dok je Arsenal savladao Valensiju sa 3:1 nakon preokreta. Tok obe utakmice mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ajntraht vs. Čelsi

Ekipa Ajntrahta ušla je veoma motivisano u meč. Napadačku trojku domaćeg tima činila su trojica srpskih fudbalera – Gaćinović, Kostić i Jović. Upravo to se isplatilo treneru Adolfu Hiteru već u 23. minutu.


Centaršut sa krila uputio je Filip Kostić, a fantastično se u kaznenom prostoru snašao Luka Jović, koji je iz nimalo lake pozicije uspeo glavom da savlada golmana Kepu.

Čelsi se osvestio nakon primljenog gola i izabranici Mauricija Sarija zaigrali su znatno agresivnije i stvorili nekoliko dobrih prilika. Nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 42. minutu kada je nakon velike gužve u kaznenom prostoru Pedro zatresao protivničku mrežu za 1:1.

U drugom delu igre Čelsi je nastavio sa sve jačim napadima i pravo je čudo kako je Ajntraht izdržao da ne primi drugi gol. Ređale su se šanse kao na traci, Loftus-Čik je imao dve dobre prilike, a David Luiz je nakon slobodnog udarca pogodio prečku sa 25 metara.



Na nekih 20-ak minuta pre kraja domaći tim je uspeo da se oslobodi pritiska i zaigra kvalitetnije. Počeli su kroz pas da iznose loptu na protivničku polovinu, međutim to nije donelo nijednu ozbiljnu priliku do kraja meča.

Ostalo je 1:1, pa će Jovića, Kostića, Gaćinovića i ekipu čekati izuzetno težak zadatak u revanšu na Stamford bridžu.

Arsenal nije imao baš najbolji početak na "Emirejtsu", pošto je Valensija povela već u 11. minutu. Dani Pareho je izveo korner, Rodrigo glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je sačekao Muktar Diakabi i glavom zakucao u mrežu. 

Nije bilo potrebno mnogo vremena ekipi Unaija Emerija da se oporavi od primljenog gola. Igrao se 18. minut kada je Aleksander Lakazer iskoristio sjajnu asistenciju Pjer-Emerika Obamejanga i poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Samo osam minuta nakon tog pogotka, usledio je novi - ponovo Lakazet. Granit Džaka je uputio centaršut sa boka, a Francuz šutirao glavom, da bi lopta ušla u mrežu nakon izuzetno loše rekacije golmana Neta.

Arsenal je u nastavku utakmice kontrolisao posed lopte i nije želeo previše da rizikuje. Međutim, kada se činilo da neće biti pogodaka u drugom poluvremenu usledio je novi šok za Valensiju. Igrao se 91. minut kada je Obamejang pogodio nakon centaršuta Kolašinca i postavio konačnih 3:1.

Revanš utakmice igraju se narednog četvrtka sa početkom u 21 sat. 

Foto: Tanjug/AP

KRAJ! 
Arsenal - Valensija 3:1

Ajntraht - Čelsi 1:1

91. minut - GOOOOOL - Pjer-Emerik Obamejang postiže pogodak i tako stavlja tačku na ovaj susret - 3:1. Kolašinac je centrirao sa levog krila, a Gabonac je nakon sjajne kretnje dočekao loptu na drugoj stativi i zakucao je u mrežu!

85. minut - Veliku priliku imao je Ajntraht da dođe do novog vođstva. Nakon centaršuta iz kornera najbolji u skoku bio je David Abraham, međutim lopta je zamalo otišla iznad prečke golmana Kepe. Ostaje 1:1.

82. minut - Nova promena u ekipi Mauricija Sarija. Iz igre izlazi Ruben Loftus-Čik, koji je odigrao jako dobar meč, a umesto njega ulazi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

77. minut - Prilike se ređaju kao na traci. Ovoga puta šutirao je David Luiz glavom, nakon centaršuta iz slobodnog udarca koji je uputio Eden Azar. Kevin Trap još jednom na mestu i rutinski brani udarac Brazilca.

75. minut - Veliku priliku ponovo je imao Ruben Loftus Čik. Engleski reprezentativac je uputio dobar udarac sa ivice kaznenog prostora, ali se golman Trap istakao vrlo dobrom intervencijom. U nastavku akcije Azar je oprobao udarac, međutim lopta je otišla pored desne stative.

73. minut - Prvu izmenu na utakmici napravio je trener Ajntrahta Adolf Hiter. Iz igre je izašao Želson Fernandes, a na teren će Gonsalo Pasijensija, momak koji je nebrojano puta ove sezone bio "džoker" sa klupe.

71. minut - Ajntraht se oslobodio velikog pritiska Čelsija na početku drugog poluvremena i sada uspevaju da kroz pas iznesu loptu na protivničku polovinu. Međutim, domaći sastav i dalje bezopasan po gol Kepe u drugom delu igre. 

65. minut - Na "Emirejtsu" nema mnogo dešavanja u drugom poluvremenu. Obe ekipe imale su po jedan udarac van okvira gola, a Arsenal ima znatno veći posed lopte. Utisak je da Valensija ne bi imala ništa protiv da se meč završi ovim rezultatom.

60. minut - Ogromna prilika za Čelsi! David Luiz je izveo slobodni udarac sa 25 metara nakon kojeg je lopta pogodila mrežu. Mnogo sreće imao je golman Trap. Ajntraht u velikom padu igre, gol "visi" u vazduhu.

57. minut - Gosti iz Londona nastavljaju sa pritiskom. U ovim trenucima igraju konkretnije i deluje da su veoma blizu preokreta. Novu priliku imao je Vilijan, međutim sa ivice šesnaesterca šutirao je pravo u golmana Trapa.

54. minut - Čelsi je imao ogromnu priliku preko Rubena Loftusa Čika. Vezista je izveo nekoliko sjajnih driblinga, prevario Hinteregera i nakon duplog pasa sa Pedrom šutirao zamalo preko gola. Umalo da Frankfurt bude prvi put u zaostatku ove sezone na svom terenu u Ligi Evrope.

50. minut - Žoržinjo je zadobio povredu glave tokom jednog duela. Pauza traje nekoliko minuta, a vezista Čelsija će meč  nastaviti sa zavijenom glavom.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA
 

45. minut - Kraj prvog perioda igre. Ajntraht - Čelsi 1:1, Arsenal - Valensija 2:1.

44. minut - GOOOOOOOOOOOL Izjednačenje u Frankfurtu! Pritiskali su "plavci" konstantno u finišu,  visio je gol u vazduhu i na kraju su gosti uspeli da izjednače. Strelac gola je Pedro, koji je uspeo dobro da se snađe i savlada čuvara mreže Ajntrahta.

43. minut - Pritiska Čelsi svim snagama! Drže se fudbaleri Ajntrahta!

35. minut - Čelsi pokušava, ali nema konkretnog rešenja.

27. minut - Najizgelednija šansa od početka meča za Čelsi završila se neslavno!

26. minut - GOOOOOOL  Lakazet je skočio visoko na savršen centaršut i pogodio glavom za 2:0 u Londonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Arsenala

23. minut - GOOOOOOOOL Luka Jović! Kostić je lepo pronašao Jovića, a ovaj je glavom sa nekih sedam metara savladao Kepu. Savršen šut glavom!

21. minut - Abraham u sjajnoj šansi, ali nema promene rezultata u Ajntrahtu!

18. minut - GOOOOOOOOOL Lakazet posle asistencije Obamejanga poravnava rezultat u Londonu!

Ajntraht napada, Gaćinović pronalazi Da Kostu koji je dobro reagvao, ali realizacija je odustala.

11. minut - GOOOOOOOOOOOL Valensija vodi golom Diakabija koji je skočio na odličan centaršut i glavom pogodio u leve rašlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arsenal vs. Valensija

9. minut - Napada Čelsi, brani se Ajntaht, tvrda utakmica u prvim minutima. 

U drugom meču je Valensija prva pripretila, šut Garaja je završio tik ispod prečke.

7. minut - Pokušao je Kostić da uposli Da Kostu, ali nije se snašao fudbaler Ajntrahta.

5. minut - Gledamo početno odmeravanje snaga, bez ozbiljnijih prilika.

1. minut - Utakmice su počele. Čelsi ima prvi napad.

20. 28 Evo sastava timova polufinalnih mečeva.

Pošto je Ante Rebić povređen, trener Frankfurta Adi Hiter rešio je da u sam napad stavi trojicu naših.

Ajntraht - Čelsi

Ajntraht: Trap - Abraham, Hasebe, Hintereger - Da Košta, Rode, Fernandeš, Falete - Gaćinović, Jović, Kostić.

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Luiz, Kristensen, Emerson - Kante, Žoržinjo, Loftus-Čik - Pedro, Žiru, Vilijan.

Arsenal - Valensija

Arsenal: Čeh - Najls, Košćelni, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Džaka, Genduzi, Ozil - Obamejang, Lakazet.

Valensija: Neto - Gabrijel, Garaj, Diakabi, Ronkalja - Pićini, Soler, Pareho, Gaja - Guedeš, Rodrigo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading