Vidić i Ferdinand ponovo na "mestu zločina"?

Autor:

Sport

01.05.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester junajted planira ozbiljno restruktuiranje rukovodećeg kadra, a u kombinaciji za jednu od pozicija je i bivši kapiten Nemanja Vidić.

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand u duelu sa Didijeom Drogbom

Kako je preneo "Tajms", bivši kapiten Junajteda je jedan od bivših igrača koji je proteklih dana razgovarao sa izvršnim direktorom Edom Vudvordom.

Ostrvski mediji su u utorak preneli da je Nemanjin nekadašnji partner u zadnjoj liniji kluba sa "Old Traforda", Rio Ferdinand, jedan od prvih kandidata za poziciju sportskog direktora.

Očigledno je da su u Mančesteru rešeni da hitno sprovedu neophodne promene i Vudvorda, koji je poslednjih nekoliko godinavodio računa o transferima, rasterete te obaveze.

Sadašnji pomoćnik Olea Gunara Solskjera, Majk Filan, takođe bivši igrač Junajteda u eri Aleksa Fergusona, spreman je da prihvati veći deo odgovornosti i verovatno preuzme poziciju tehničkog direktora.

Vudvord obavio razgovore sa Ferdinandom

Ferdinand, Vidić ili Daren Flečer, koji je takođe bio na razgovorima, te sadašnji direktor Ajaksa, Edvin van der Sar, imena su koja se pominju kada je reč o poziciji sportskog direktora, mada nema zvanične potvrde iz kluba o tome.

Vidić i Ferdinand su godinama bili tandem štopera, osvojili su zajedno brojne trofeje i odlični su prijatelji.

Jasno je samo da će u Junajtedu uskoro biti krupnih promena, a sve to će usloviti i dugoročnije planiranje i način kupovine igrača što je proteklih sezona bila jedna od boljki slavnog kluba.

Takođe, očekuje se obimna rekonstrukcija tima što bi svakako moglo da zavisi i od toga ko će biti imenovan na mesto direktora.

U svakom slučaju, čini se da u Mančester junajtedu žele da se bivši istaknuti igrači uključe u rad uprave, po uzoru na Ajaks, Bajern i još neke evropske klubove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading