Hrvatsku drma skandal zbog nameštanja utakmica!

Autor:

Sport

29.04.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostalo je svega četiri kola do kraja sezone u hrvatskoj drugoj ligi, a svima se "žuri" u elitu. Međutim, dešavanja proteklog vikenda na terenima širom Hrvatske naterale su klubove da se pobune zbog navodno nameštenih mečeva

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Naime, sporan je meč Šibenika i Zadra. Šibenik beži Varaždinu bod na tabeli, ali su Varaždinci besni zbog poraza od Zadrana 0:3 tvrdeći da je taj poraz bio orkestriran suđenjem.

Predsednik Varaždina Stjepan Cvek rekao je za "Indeks" da je sudija podelio njegovim igračimna šest žutih kartona na utakmici protiv Zadrana i svirao je penal u drugom minutu, a uz to dodao da je njegova ekipa oštećena.

- Savez preko Ante Kulušića, prvog čoveka sudijske organizacije i predstavnika šibensko-kninskog, u Skupšini Fudbalskog saveza Hrvatske gura Šibenčane u elitni rang - piše Indeks.

Nekadašnji fudbaler Davor Vugrinec stao je na stranu Varaždina tvrdeći da se ništa slično nije dešavalo od doba Franje Tuđmana

- Da, tada su nam svirali penale na 18 metara, utakmice su se igrale 15 minuta duže, ali to su bile 90-e. Koga danas zanima takav fudbal? Osećamo da se nešto kuva, mi koji smo dugo u fudbalu znamo što je u pozadini i to su uvek neki interesi, poput glasova u Savezu i slično - prenosi Indeks Vugrinecove reči, a onda je usledio odgovor iz Šibenika:

- Ne želimo nazad u devedesete, pogledajte gde je danas HNS, a gde je bio onda. Vugrineca veoma cenim kao čoveka, sportistu i nekadašnjeg kolegu iz reprezentacije Hrvatske, ali ovo što govori nije fer ni sportski prema HNS-u, Dinamu i sudijskoj organizaciji koja je sve bolja i bolja - odgovaraju Šibenčani na optužbe iz Varaždina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading