Siti preživeo i Barnli - "Građani" minimalcem slavili na gostovanju i došli na dva koraka od TITULE!

Autor:

Sport

28.04.2019

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija ostvarili su veoma važnu pobedu rezultatom 1:0 u duelu protiv Barnlija u okviru 36. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Ap photo
Serhio Aguero proslavlja pobednički gol

Ekipa Pepa Gvardiola bila je pod velikim pritiskom uoči ovog gostovanja na "Turf muru", pošto je morala da pobedi u ovoj utakmici. Eventualni kiks značio bi gotovo sigurno opraštanje od titule, a to se i osetilo na meču, pošto su se "građani" mučili da slome otpor rivala. 

U prvom poluvremenu Siti je stvorio nekoliko prilika, imao gotovo 70% poseda lopte, međutim sastav Šona Dajša nije poklekao, pa je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:0.

Gvardiola je imao problema uoči meča pošto nije mogao da računa na dvojicu standardnih prvotimaca, Kevina de Brujnea i Fernandinja koji su ovaj meč propustili zbog povrede. 

RepublikaFoto: Ap photo

Ključni trenutak dogodio se u 63. minutu, kada je nakon velike gužve u kaznenom prostoru šutirao Serhio Aguero. Loptu iz gola izbacio desni bek Barnlija Metju Loton, a sudija Tirni je priznao gol nakon što mu je gol-lajn tehnologija signalizirala da je lopta celim obimom prešla liniju.

Do kraja utakmice Gvardiola je načinio nekoliko defanzivnih poteza, promenio je formaciju i ubacio Džona Stounsa umesto Aguera i Nikolasa Otamendija umesto Rahima Sterlinga. To je donelo rezultata, pošto domaći tim nije do kraja meča stvorio ozbiljniju šansu pred golom Edersona. 

Ostalo je 0:1 i Siti je tako došao na dva koraka od odbrane šampionske titule iz prošle sezone. Ukoliko "građani" u narednom kolu pobede Lester kod kuće, a potom i Brajton na gostovanju biće ponovo prvaci!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading