Evo kada kreće izgradnja Nacionalnog stadiona

Autor:

Sport

28.04.2019

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studija opravdanosti gradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona u Beogradu biće završena do 10. maja, najavio je ministar finansija Siniša Mali, i izrazio očekivanje da će već polovinom naredne godine početi izgradnja.

RepublikaFoto: preipose.rs
Nacionalni stadion

Vlada je već dala saglasnost za tendersku proceduru za izbor projektanta, a Mali kaže da bi projektovanje moglo da bude završeno do kraja godine.

- Planiramo da izaberemo projektanta u narednih mesec ili dva. Radiće se istovremeno i na urbanizmu, to jest planu detaljne regulacije za celo područje na kojem će se graditi stadion - rekao je Mali.

Ministar je naglasio da će Nacionalni stadion, koji će se nalaziti u Surčinu, doprineti razvoju tog dela Beograda i da je taj projekat velika razvojna šansa, ne samo za Beograda već i za celu Srbiju, kao što je to i projekat Beograd na vodi.

- Sport odavno više nije samo sport, to je i veliki biznis. Mi smo se kandidovali zajedno s Rumunijom, Bugarskom i Grčkom da budemo domaćini i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine. Zato nam je i potreban stadion odgovarajućeg kapaciteta - naveo je Mali

Ističe da će se stadion raditi po konceptu "Siti", tako da će se pored njega praviti i zabavni park, stambeni i poslovni kompleks, IT park i drugi sadržaji.

Nacionalni stadion će biti izgrađen u Surčinu, moći će da primi 60.000 ljudi i prostiraće se na 35 hektara, dok će sa pratećim objektima i sadržajima imati ukupno oko 430 hektara.

Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, a na 65 hektara saobraćajna infrastruktura. Za stadion je potrebno obezbediti i 10.500 parking mesta. Završetak radova se očekuje za nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading