Srbija dobija 6 novih stadiona u ovim gradovima!

Autor:

Sport

27.04.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, izjavio je da će do 2021. godine u Srbiji biti izgrađeno šest novih fudbalskih stadiona, a tri će biti potpuno rekonstruisana.

RepublikaFoto: Starsport
"Marakana"

On je za praznično izdanje "Večernjih novosti" najavio da će novi stadioni biti izgrađeni u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju, dok će objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

- Tih šest stadiona koji će biti kompletno izgrađeni imaće po 8.000 mesta, a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20.000 mesta - rekao je Blagojević.

Po njegovim rečima, procena je da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu.

- U većini evropskih zemalja uobičajena cena pri izgradnji stadiona iznosi oko 3.000 evra po jednom mestu, dok neki od najmodernijih stadiona u svetu koštaju i do 10.000 evra po mestu - zaključio je Blagojević.

On je dodao da je u planu i rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana, ali da ona nije u nadležnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading