MILOJU TITULA, PA KINESKI MILIONI!

Autor:

Sport

27.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jubilarnom 160. večitom derbiju pobedio je prvi put Partizan ove sezone (2:1) i zaokružio mandat u Ljutice Bogdana bez poraza od večitog rivala, očekuje se da podigne trofej namenjen šampionu Srbije i da u finalu Kupa proba da se domogne duple krune.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

A onda - pravac Kina! Tako nekako trebalo bi da izgleda narednih mesec dana u karijeri trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

Zov azijskih miliona gotovo je nemoguće izbeći, a bilo je samo pitanje hoće li ga ugrabiti neki klub iz Katara (Al Ain), Saudijske Arabije (neimenovani klub) ili Kine. Ponuda je bilo iz svih pomenutih zemalja, a Miloje je odabrao Kinu zbog finansijskih razloga.

MNOGO VEĆA PLATA

Na Marakani zarađuje 500.000 evra godišnje, ali mu iz jedne od dve najmnogoljudnije zemlje na planeti nude četiri ili pet puta veću sumu. To je novac kojim se obezbeđuju pokolenja, a zainteresovana su dva kluba. Favorit je Dalijen Jifang, a u trku se uključio i Gvangžu rič end fors, koji bi uskoro trebalo da se rastane sa Draganom Stojkovićem Piksijem. Dalijen, međutim, nudi Milojeviću opciju da ekipu preuzme u junu. To znači da bi mogao komotno da završi sve obaveze sa Zvezdom i da se upusti u azijsku avanturu. Do njegovog dolaska ekipu bi trebalo da vodi Korejac Čoi Kang-Hi, koji je samo privremeno rešenje.

Mrkela: Nadam se da će Milojević biti trener i u narednoj sezoni

Ukoliko prihvati ponudu Dalijena, Milojević bi trenirao legendu Napolija Mareka Hamšika i bivšeg fudbalera Atletiko Madrida Janika Fereiru Karaska. Njih dvojica trebalo bi da čine oslonac tima koji bi za cilj imao da dogodine napadne plasman u azijsku Ligu šampiona.

NOVI TRENER VEĆ ZA LŠ

Uprava kluba sa Marakane svesna je da će teško moći da promeni situaciju, pa je izvesno da će ekipa u kvalifikacije za Ligu šampiona (ako ne bude iznenađenja do kraja plej-ofa Superlige) sa novim strategom. To je donekle nagovestio sportski direktor kluba Mitar Mrkela, koji je posle derbija rekao da se nada da će Milojević ostati.

- Hajde da sada ne pričamo o treneru. Ja se nadam da će biti trener i u narednoj sezoni - poručio je Mrkela.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading