"Mogao sam da pređem u Juventus, ali hvala bogu što nisam"!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

26.04.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Mančester junajteda Romelu Lukaku priznao je da je bio blizu odlaska u Juventus pre nego što je leta 2014. potpisao za Everton.

RepublikaFoto: twitter.com/Manchester United

Belgijanac je bio do tada najvrednije pojačanje Evertona, koji je te godine Čelsiju na račun prebacio oko 35 miliona evra.

- Kada sam odlučio da napustim Čelsi, imao sam mogućnost da odem u Juventus. Ali, nekako nisam imao dobar osećaj, nešto me nije ubedilo da odem. Sledećeg dana je Konte napustio Torino, a ja sam mislio: ‚Hvala Bogu što nisam prešao‘. Iako mislim da je Alegri fantastičan trener, odlučio sam da odem u Everton. Ispostavilo se da sam napravio dobar izbor - istakao je Lukaku u intervjuu za „Sky Italia“.

U 166 mečeva odigranih za klub sa „Gudison parka“, Begijanac je postigao 87 golova i upisao 23 asistencije, da bi 2017. prešao u svoj aktuelni klub Mančester Junajted, uz obeštećenje od 85 miliona evra. Bez obzira na to što je pre pet godine dao odričan odgovor, sada bi rado otišao na Apeninsko poluostrvo.



Njegov novi agent Federiko Pastorelo nedavno je izjavio da bi fokus brzonogog napadača uskoro mogao da bude na drugim klubovima.

- Budućnost je otvorena. Njemu se sviđa Italija. Od kada je bio mali, pratio je Seriju A. Klubovi kao što su Real Madrid i Barselona privlače velike igrače, tako da on može da se zamisli jednog dana u La Ligi. Ali, i Bundesliga je svakako dobra liga - istakao je Pastorelo.

Lukaku, koji je u 44 meča ove sezone upisao 15 golova i četiri asistencije, ugovorom za Crvene đavole vezan je do 2022. godine, a navodno su obe strane spremne na rastanak predstojećeg leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading