Sale ima miljenika: Doveo reprezentativca Srbije u Bajern, sad ga hoće u Virtusu!

Autor:

Sport

26.04.2019

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od prvih želja Aleksandra Đorđeviča kada je leta 2016. stigao u Bajern je bio Vladimir Lučić, a kada se preselio u italijanski Virtus ima istu želju.

RepublikaFoto: starsport
Aleksandar Đorđević

Klub iz Minhena je novom treneru izašao u susret i iz Valensije mu doveo srpskog  reprezentativca.

Da li će se Saletu ponovo ostvariti želja? Lokalni Korijere iz Bolonje otkriva da je Đorđević zatražio od uprave slavnog kluba da mu dovedu jednog od omiljenih košarkaša sa kojim je imao sjajnu saradnju u Bajernu i reprezentaciji Srbije.

Olakšavajuća okolnost za Virtus je što Lučićeva trogodišna saradnja sa Bajernom ističe na kraju sezone, ali je otežavajuća što Bavarci žele da ga zadrže.

Lučić je zamenik kapitena i ključni šraf u timu. Bajern iz sezone u sezonu ima sve veće ambicije, pa je logično što želi da zadrži Lučića kao jednog od najboljih igrača. A izgleda da ni srpski reprezentativac nema ništa protiv ostanka u Minhenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Lučić

- Trenutno nam je glavni cilj da odbranimo titulu, tako da ne razmišljam o ličnim ciljevima. Bajern je tim koji još raste i tek će da raste, a meni bi bilo drago da budem deo toga. Zašto da ne uđemo u plej-of Evrolige? Pokazali smo ove sezone da smo blizu- rekao je nedvano Lučić za nemačke medije.

Ipak, Đorđević se nada da bi opet mogao da ubedi svog miljenika da sarađuju.

Đorđević je u martu preuzeo Virtus i startovao sa tri uzastopne  pobede. Doveo je ekipu do fajnal-fora FIBA Lige šampiona, ali su potom usledili slabi rezultati u domaćem prvenstvu. Sa četiri poraza na poslednjih pet ligaških mečeva, Virtus je izgubio šanse za plasman u plej-of Serije A.

Ipak, ambicije rastu za sledeću sezonu, a Lučić bi bio pravo pojačanje za tim iz Bolonje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading